ODLOŽENA PRIMENA ETIAS-A! 7 eura za ULAZAK u EU plaćamo tek od 2025. godine!

Autor:

Vesti

07.10.2023

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Planirani početak primene ETIAS-a, sistema za odobravanje putovanja u Evropsku uniju, koji je trebao biti pokrenut početkom sledeće godine, sada će biti odložen i najranije će biti aktivan u maju 2025. godine, prema informacijama sa portala "Schengen Visa Info".

ODLOŽENA PRIMENA ETIAS-A! 7 eura za ULAZAK u EU plaćamo tek od 2025. godine!

Foto: TANJUG/A. ĆIRIĆ

Izvor sa ovog portala navodi da je razlog za odlaganje primene ETIAS-a taj što "treća strana kasni sa primenom ulazno-izlaznog sistema".

"Planirali smo da sistem postane operativan najkasnije početkom sledeće godine, ali je postalo jasno da to neće biti moguće. Kao rezultat toga, odlučeno je da se primena ETIAS-a odloži za maj 2025. godine, uz mogućnost daljeg odlaganja", izjavio je neimenovani izvor sa portala "Schengen Visa Info".

Ova informacija već je potvrđena na zvaničnim stranicama Sekretarijata za migracije Švajcarske i Ministarstva za Evropu i inostrane poslove Francuske, ali zvanična stranica Evropske unije još nije dala zvaničnu potvrdu o ovom odlaganju.

Prema prvobitnom planu, ETIAS je trebao da bude pokrenut u novembru ove godine, ali je primena sistema već bila odložena za početak sledeće godine, a sada je dodatno odlaganje zakazano za maj 2025. godine, uz mogućnost daljih odlaganja u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading