DRAMA U SELU ZAOVINE! Medved se samo stvorio ispred Anđelije i samo ODNEO OVNA SA SOBOM!

Autor:

Vesti

23.09.2023

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad medveda na stado ovaca u selu Zaovine kod Bajine Bašte izazvao je pravu dramu u sred bela dana.

DRAMA U SELU ZAOVINE! Medved se samo stvorio ispred Anđelije i samo ODNEO OVNA SA SOBOM!

Foto: youtube.com/printscreen

 Žena po imenu Anđelija Kojadinović svedočila je neverovatnom incidentu kada se krupan medved približio stada i uzela ovna te ga odvukla u obližnji šumarak, gde ga je nažalost usmrtio da bi se najeo.

Događaj se odigrao dok su ovce pasle na livadi u blizini kuće Anđelije. Odjednom je nastao metež, a Anđelija je primetila krupnog medveda kako uzima ovna od čak 90 kilograma i odlazi s njim u svojim čeljustima prema obližnjoj šumi. Shvatila je ozbiljnost situacije i odmah počela da viče i zviždi kako bi pokušala da uplaši medveda i natera ga da pusti ovna. Nažalost, njeni napori su bili uzaludni, i medved je nastavio svojim putem sa ovnom.

Anđelija je kasnije shvatila koliko je bila u opasnosti jer se medved nalazio jako blizu njoj. Odvela je svoje stado do kuće, pozvala komšije u pomoć i ponovno se vratila na mesto gde je medved ukrao ovna.

Grupe iz Nacionalnog parka Tara su kasnije stigle na mesto događaja. U trenutku dolaska ekipe, od ovna od 90 kilograma ostala je samo vuna i kosti jer su medvedi ponovno došli i pojeli preostali deo. Pretpostavlja se da je medvedica s mladuncima u pitanju, s obzirom na veliku količinu hrane koju je uzela.

Anđelija ističe da ovo nije prvi put da medvedi posećuju njihovo selo. Pre samo mesec dana, medved je ušao u dvorište komšije i ukrao jagnje, iako je u dvorištu bilo čak 11 lovačkih pasa. Ovaj incident izazvao je strah među stanovnicima sela, ali takođe i velike štete zbog gubitka stoke.

Iako su uznemireni prisustvom medveda, stanovnici sela se nadaju da će problem biti rešen kako bi ponovno mogli normalno živeti bez straha od napada divljih životinja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Перо

24.09.2023 13:23

Док је у сваком сеоском домаћинству ,ловачка сачмарица била окачена на клин иза врата,домаће животиње исељани су били безбедни иии није било расправе око међа и политике. Јбг.блстодршци разоружали Србе,уништили сточни фонд,продали рудна богатства,питке воде,унутрашње органе грађана ....Медвед није проблем,проблем су хијене.