SRBI BI ME LUPALI TIGANJOM PO GLAVI: Predsednik Srbije objasnio da prodaja Kosova ne dolazi u obzir

Autor:

Vesti

02.03.2018

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad bih rekao da zaborave Kosovo i Metohiju, onda bi svaki Srbin hteo da uzme tiganj i da me lupa po glavi, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodeći da je baš tim rečima nemačkom kancelaru Zigmaru Gabrijelu objasnio zašto je Beogradu ideja o nezavisnosti južne srpske pokrajine neprihvatljiva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Gostujući na televiziji Hepi Vučić je naveo da je za Srbiju rešenje samo ako Srbi i Albanci postignu kompromis i podjednako gube.

- Sve drugo nema nikakvog smisla i oni to znaju. Kažu nam: "Šta hoćete da menjate, otvorićete Pandorinu kutiju", a oni su je otvorili pre 10 godina - naglasio je Vučić.

LIDERI BALKANA

Srpski predsednik je juče bio u Bugarskoj, gde je prisustvovao sastanku lidera zapadnog Balkana, i to na poziv predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera i bugarskog premijera Bojka Borisova. Razgovorima u Sofiji prisustvovala je visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Federika Mogerini, kao i evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han. Kosovsko pitanje je i u Sofiji bilo jedna od važnih tema, a predsednik Srbije se na marginama sastanka neformalno sastao i sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem.

Nije drago ni Tačiju, a ni ja nisam preterano radostan kada moram da razgovaram s njim, ali to je naš posao

- Razgovarali smo o tome kada da nastavimo dijalog u Briselu, kako i na koji način da pokušamo da rešimo istorijski sukob Srba i Albanaca - naglasio je Vučić.

Dodao je da često razgovara sa Tačijem jer je "uvek bolje razgovarati nego činiti bilo šta što bi bilo loše po srpski i albanski narod".

- Nije drago ni Tačiju, a ni ja nisam preterano radostan kada moram da razgovaram s njim, ali to je naš posao - naveo je šef države.

RepublikaFoto: Tanjug

OPASNE IDEJE

Komentarišući to što albanski premijer Edi Rama poziva predsednike opština iz regiona i Srbije da formiraju zajednicu albanskih opština i da li na taj način opet provocira "veliku Albaniju", Vučić kaže da Albanci neće da odustanu od tih ideja.

- Vide da je Srbija nemoćna i da najmoćnije zemlje sveta priznaju nezavisnost Kosova i tretiraju je kao nezavisnu državu. I vi sada od mene tražite da SAD, Nemačka, Francuska, Italija, Velika Britanija i drugi promene svoje mišljenje i kažu: "Izvinite, mi smo pogrešili." Svi znaju da se to neće dogoditi - rekao je Vučić i zaključio da je "šahovska pozicija" i dalje katastrofalno teška za nas, ali da se borimo da tu nešto napravimo.

RepublikaFoto: Tanjug
Vučić u Sofiji

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
dekameron

02.03.2018 09:53

Jadan on teska sirotinja daj da izglasamo nekako socijalnu pomoc porodici Vucic. Pa sta je radio u petak u Nemackoj kada ga pare ne interesuju.Pare od prodaje oruzja zavrsile kod teroorista.Srebija na listi 9 najgorih zemalja na svetu za finansiranje terorizma?

Mikica Mikic

02.03.2018 10:22

Obavezno da mu se finansiski pomogne i da mu se nesto svileno pokloni kad prizna kosovo .

TSIDMZ

02.03.2018 11:15

Kompromis mora da postoji.

Rea

02.03.2018 11:23

Kim ce uvek ostati deo Srbije.