DAN SRPSKOG JEDINSTVA PRVI PUT VAN GRANICA NAŠE ZEMLJE Srpska trobojka vijoriće se u Beranama i Frankfurtu

Autor:

Vesti

13.09.2023

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ceremoniji će u ime predsednika Aleksandra Vučića govoriti Đorđe Milićević, ministar bez portfelja zadužen za dijasporu

DAN SRPSKOG JEDINSTVA PRVI PUT VAN GRANICA NAŠE ZEMLJE  Srpska trobojka vijoriće se u Beranama i Frankfurtu

Foto: Slobodan Miljević/Vlada Srbije

Đprđe Milićević

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milicević, u ime predsednika Aleksandra Vučića prisustvovaće obeležavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Frankfurtu na Majni i u Beranama. Ovaj praznik će prvi put biti organizovano proslavljen van granica Srbije i Republike Srpske.

Najpre će u Beranama 14. septembra, govoriti na proslavi u Beranama u Crnoj Gori, a u petak će doputovati u Nemačku.

- Čast mi je da ću u ime predsednika Aleksandra Vučića govoriti na centralnoj proslavi u Nemačkoj, na Trgu Rosmarkt u Frankfurtu na Majni. Sve naše sunarodnike koji žive u ovom gradu, ali i u pokrajini Hesen, kao i celoj Nemačkoj pozivam da nam se pridruže u Frankfurtu 15. septembra od 18 sati gde će tri dana trajati manifestacija „Dani srpske kulture" u okviru koje ćemo obeležiti i Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Sve naše sunarodnike koji žive u drugim gradovima i zemljama, pozivam da nam se pridruže iz svojih domova putem onlajn platforme „Zum". Veliki video bim biće postavljen u Frankfurtu, a planirano je da se direktno uključi više od 200 predstavnika naših udruženja iz celog sveta - istakao je ministar Milićević.

Govoreći o važnosti ovog praznika rekao je da nas on podseća na slavne pretke koji su ujedinjeni vodili borbu do oslobođenja od stranih okupatora, te da simbolizuje našu snagu i volju da se odupremo svim izazovima i da gradimo bolju budućnost za naše potomke.

- Nacionalna zastava koju ponosno ističemo predstavlja našu jedinstvenu istoriju, kulturu i identitet. Ona nas podseća na naše korene i obavezuje da se trudimo da očuvamo sve ono što je naše. Neka ovaj Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave bude podsticaj za nas da se ujedinimo i zajedno radimo na jačanju naše zajednice, kako u Srbiji, tako i širom sveta. Neka nam bude podsticaj da negujemo našu kulturu, tradiciju i jezik, da se borimo za pravdu i slobodu, i da gradimo svet u kojem će naši potomci imati svetlu budućnost - poručio je ministar Đorde Milicević.

On je najavio i da će tokom posete Nemačkoj imati niz bilateralnih sastanaka, uključujući sastanak sa državnim sekretarom Uveom Bekerom u pokrajini Hesen, kao i da će otvoriti IKT forum „TechConnect 2023" u prostorijama Frankfurtske berze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading