"ŠAPIĆU, SRAMOTO, KORISTIŠ BOLESNU DECU ZA PROMOCIJU"

Autor: J. J.

Vesti

28.02.2018

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Aleksandar Šapić koristi fondaciju i bolest dece za najsramniju političku promociju koju sam u životu video! To nije ni ljudski, a ni sportski", kaže za Srpski telegraf bivši rukometaš, a sad gradski odbornik Vladimir Mandić.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Ogorčen na Šapića: Vladimir Mandić

- Svako ko je poslao makar jednu SMS poruku za pomoć deci kojoj život visi o koncu dobio je povratnu poruku u kojoj se za pomoć lično zahvaljuje Šapić. Bukvalno sam zgrožen, to je za svaku moguću osudu jer na taj način koristi tuđu nesreću za promociju svog imena - objašnjava Mandić.

MANDIĆ: Ko pošalje SMS poruku za pomoć deci, dobija povratnu poruku u kojoj mu se lično zahvaljuje Šapić. Tako se foliraju birači

Kao bivši sportista koji se poput Šapića takođe obreo u politici, kaže da su ovakvi postupci predsednika opštine Novi Beograd daleko van svakog pojma o fer-pleju.

- Tu nema veze na kojoj smo strani i koju političku opciju branimo. Iako ne delimo politička ubeđenja, vrlo često šaljem poruke na osnovu kojih Šapićeva fondacija prikuplja pomoć, ali zaista mislim da je ovo neprihvatljivo, pogotovo u trenutku kada je Šapić usred kampanje za gradonačelnika. Tako se foliraju glasači - navodi Mandić.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Zaboravio na fer-plej: Aleksandar Šapić

On podseća i da fondacija Budi human - Aleksandar Šapić od samog starta budi podozrenje i sumnje u razne finansijske manipulacije prvog čoveka opštine Novi Beograd.

- Pre svega, tu je vrlo sumnjiv način na koji Šapić zapošljava svoju rodbinu i prijatelje. Meni je lično neverovatno da se isti ljudi nalaze na pozicijama u opštini, a onda i na upravnim mestima u njegovoj fondaciji. Da ne pričam o tome da je praktično prisvojio opštinsku fondaciju na vrlo čudan način, a onda na kraju i samo njeno finansiranje. Priča se da 15 do 20 odsto novca koji uplaćuju porukama ili na žiro-račun fondacije zapravo odlaze na finansiranje administracije, održavanje sajta i ostale slične troškove. Pa gde to ima? - zaključuje Mandić.

Šapić nije želeo da govori za Srpski telegraf, ali je ranije u nekoliko navrata navodio da se zapravo radi o navođenju punog imena fondacije, a ne o promovisanju njegovog imena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (51)

Loading
Mikica

28.02.2018 18:59

Nije fer a ni cef ako se promovises dok nekom pomazes

Peki

28.02.2018 19:02

Sapic je jedan folirant , bravo Mandicu na izjavi !

Dragoslav

28.02.2018 19:02

Sramota sta sve koristi Sapic u kampanji.

Natasa00

28.02.2018 19:06

Ako je to cena uspeha, sram te bilo Šapiću.