INTERVJU, ALEKSANDAR ANTIĆ: Beograd će voditi SNS i SPS!

Autor: Tanjug

Vesti

27.02.2018

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle gradskih izbora 4. marta prestonicu će voditi naprednjaci i socijalisti, uveren je Aleksandar Antić, kandidat koalicije SPS - JS. U intervjuu za Srpski telegraf najavio je projekte koji će unaprediti život u prestonici i projekat stimulisanja mladih da stečena znanja primene u svom gradu u kome će moći dobro da žive.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Uveren u pobedu: Aleksandar Antić

Kažete da ćete omogućiti ljudima da opet dobro žive od svog rada. Kako planirate da sprovedete taj plan?

U Beogradu je 40 odsto domaće ekonomije i jedna trećina zaposlenih u Srbiji. Beograd je, dakle, srce našeg ekonomskog života, i to daje dodatnu odgovornost lokalnoj samoupravi. Iako znamo da grad ne može da reši sve probleme u ovoj sferi, spremili smo niz inicijativa i projekata čiji je cilj da stimulišu pre svega mlade, da znanje i veštine koje su stekli tokom obrazovanja primene u svom gradu. Pomenuću samo mogućnost plaćene profesionalne prakse u javnim službama i drugim sistemima, koja će omogućiti mladim stručnjacima da što pre dođu i do praktičnih znanja i naravno do sopstvene zarade. Podrška mladima, kada je reč o preduzetništvu i zapošljavanju, jeste prostor gde grad može i mora da se iskaže i mi smo na to spremni. Pratimo i svetska iskustva u ovoj oblasti jer je stimulisanje zapošljavanja mladih svetski trend za rešavanje svetskog problema.

Posebnu strast gajim prema poslovima vezanim za Beograd

Ukoliko dobijete dovoljno glasova, da li ćete napustiti Vladu i vratiti se u gradsku vlast?

- Potpuno sam posvećen svojim dužnostima u Vladi Srbije, u jednom od najkompleksnijih resora, ali nije nikakva tajna i da veliku zainteresovanost i posebnu strast gajim prema poslovima vezanim za Beograd. Ostavićemo za period posle izbora razgovore među koalicionim partnerima oko konkretnih personalnih rešenja. U ovom momentu najvažnije je da što više Beograđana upoznamo sa našim planovima i idejama za budućnost Beograda.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Budući gradonačelnik?! Aleksandar Antić

Naglasili ste da besplatnih vrtića neće biti za one koji voze poršee. Za koga će biti i šta još može da bude besplatno?

- Grad će nastaviti da širi mrežu predškolskih ustanova, naročito u rubnim područjima, a nastaviće i sa podrškom kada je reč o ceni vrtića. Pri tome moramo pažljivo da gledamo i socijalno stanje roditelja, da nam se ne bi dogodilo da bez podrške ostane neko kome je ona neophodna. Imati porše nije ništa loše, naprotiv, ali uz takav auto ne ide i subvencionisana cena za vrtić.

Imati porše nije ništa loše, ali uz takav auto ne ide subvencionisana cena za vrtić

Sa kim želite u koaliciju posle izbora?

- Srpska napredna stranka je naš višegodišnji veoma pouzdan partner, sa kojim ostvarujemo zajedničku viziju boljeg i lepšeg Beograda. Ne nameravamo da to menjamo ni posle 4. marta.

Ko ne dolazi u obzir?

- Savez SPS i Jedinstvene Srbije sa SNS biće sasvim dovoljan za formiranje nove gradske uprave, u to sam uveren.

Dačić je poručio da ne smete da izdate Beograđane. Šta vi poručujete građanima prestonice?

- Ovaj tim ne može da izneveri svoje sugrađane, u to sam siguran. U to su se uverili svi oni koji su nam i do sada ukazivali poverenje i u razgovoru tokom kampanje video sam veliku energiju među Beograđanima da se započeti poslovi nastave i da se krene u nove razvojne projekte. Dovoljno je da se građani osvrnu oko sebe i vide šta je urađeno, koliko ima novih saobraćajnica, zelenih površina, pešačkih zona, sportskih terena, novih autobuskih linija... To nije došlo samo od sebe, to je rezultat rada jedne vredne i odgovorne gradske uprave, koja traži podršku za nastavak dinamičnog razvoja našeg grada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
vlada milanovic

02.02.2019 08:05

moj kometar minisru aleksadru anticu molivas ministre pomognite os struja za neplaćanje bolesam imam epilepsiju živim sa suprugom penziju malu dvadesete hiljade za bolesnog čoveka plaća lekove za pritisak brpzepansamo što neplam za epilepsiju plaćaš grelanje plaaćašstuju telefone i održavanje i vodidjubre vimi kakžite kako da živim ili da umrem jednaste pomoć da neplaćam struj grejanje dami pošaljete dasam oslobodje do života molo,m zapomoć vlada milaaanovic majdanpek vbro telefonao3o583929