VUČIĆ I TAČI NA NEFORMALNOM SASTANKU 1. MARTA?!

Autor: Tanjug

Vesti

27.02.2018

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvodnevni razgovori delegacija Beograda i Prištine na tehničkom nivou, a u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa, završeni su danas u Briselu, naredna runda je sledećeg meseca, a neformalni izvori Tanjuga u Briselu kažu da bi se susret, istina neformalan, Vučića i Tačija, mogao desiti već 1. marta u Sofiji.

RepublikaFoto: youtube.com/Al Jazeera Balkans
Hašim Tači, Federika Mogerini i Aleksandar Vučić

U Evropskoj službi za spoljne poslove, naime, najavili su za naredni mesec nastavak tehničkih razgovora o Zajednici srpskih opština, energetici i mostu u Mitrovici, a portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić je u pisanoj izjavi nakon drugog dana razgovora ekspertskih timova Beograda i Prištine navela da su razgovori ekspertskih delegacija Beograda i Prištine vođeni u "konstruktivnom duhu".

Konstruktivna diskusija

- Diskusija je vođena u knstruktivnom duhu i rezultirala je zajedničkom identifikacijom nekoliko pitanja i koraka koji se moraju rešiti kako bi se nastavilo sa implementacionim poslovima i daljom norlamizacijom odnosa - poručila je Kocijančić u pisanoj izjavi.


Kako Tanjug sazanje, delegacije Beograda i Prištine dogovorile su se da ne daju posebne izjave za medije tokom tehničkih razgovora u Briselu, već da EU, kao posrednik u razgovorima, izda zajedničko saopštenje.

U saopštenju Kocijančić je, pored ocene rezultata razgovora, ponovila da je na sastancima delegacija, koje su predvodili Marko Ðurić i Avni Arifi, 26. i 27. ferbruara razmatrana implementacija različitih dogovora koje su dve strane postigle tokom dijaloga kome posreduje EU. 


- Razgovaralo se o sporazumu o slobodi kretanja, zajedničkom upravljanju granicama (IBM), pravosuđu, Asocijaciji odnosno Zajednici srpskih opština, mostu u Mitrovici i energetici - navela je Kocijančić u pisanom saopštenju. 

Još bez potvrđenog datuma

U Briselu kažu da i dalje nema utvrđenog datuma za sastanak na najvišem političkom nivou u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. 

Izvori Tanjuga u Briselu navode da bi se predsednici Aleksandar Vučić i Hašim Tači mogli neformalno sastati već u četvrtak 1. marta, na marginama ručka koji se povodom posete predsednika Evropske komisije Žana Kloda Junkera organizuje u Sofiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (67)

Loading
maja

27.02.2018 17:02

Jedan od najznacajnijih susreta i pitanja za buducnost Srbije!

milica

27.02.2018 17:05

Formalan ili neformalan samo sa sastancima se može doći do rešenja

Ognjen

27.02.2018 17:07

Progovori sliko .

Sanja

27.02.2018 17:11

Razgovori treba da se nastave,ali Tači bi treba da poštuje dogovore.