INTERVJU - MARKO BASTAĆ (ŠTA RADITE BRE): Proteraćemo nepravdu i agresiju iz Beograda

Autor:

Vesti

26.02.2018

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Naš program ima 30 tačaka i to su rešenja za konkretne probleme građana. Usmeren je na poboljšanje životnog standarda i proterivanje agresije, nepravde i diskriminacije iz Beograda", kaže u razgovoru za naš list nosilac liste "Šta radite bre" Marko Bastać.

RepublikaFoto: youtube.com/Čuvamo Stari grad
Marko Bastać

On tvrdi da bi životni standard, ako dođu na vlast, poboljšali smanjenjem cene grejanja i ukidanjem "Infostana".

Koje su još najznačajnije tačke vašeg programa?

- Zalagaćemo se za uvođenje profesionalnog menadžmenta u "Beograd put" i "Gradsko stambeno", uvođenje 45-minutnih karata za prevoz, ujednačavanje poreskih osnovica, promociju preduzetništva... Nepravdu i agresiju možemo proterati ako ukinemo komunalnu policiju, obezbedimo lične pratioce i personalne asistente za svako dete kojem su potrebni, uvedemo gradsku advokatsku kancelariju, vratimo pozornike u svaki naš kvart i osnujemo kancelariju za nacionalne manjine.

Koji su vaši aduti u odnosu na druge kandidate?

- To što ne lažemo i što predlažemo promenu sistema koji radi samo za korumpiranu političku elitu. Mi jasno kažemo da se metro ne može izgraditi na ovakav način, da je za jednu liniju potrebno 10 godina. Prednost nam je i to što smo u stalnoj komunikaciji sa građanima.

Sa SNS nema saradnje jer su oni u proteklih pet godina radili sve ono što je u suprotnosti sa našim programom

Sa kojim partijama biste mogli da sarađujete posle izbora?

- Sa onima koji prihvate naše principe. Tako je bilo i pre izbora. Sa SNS nema saradnje jer su oni u proteklih pet godina radili sve ono što je u suprotnosti sa našim programom i ciljevima. Na to smo se obavezali tako što smo potpisali izjave i overili ih kod notara.

Da li definitivno znate da su napad na vas izvršili taksisti s obzirom na to da ste se najžešće zamerili toj grupi?

- Nisam se zamerio samo njima već i tajkunima, koji protiv zakona bespravno zidaju u Čika Ljubinoj, investitorima koji hoće da unište Miljakovački izvor, fabrici kartona koja zagađuje naše reke, svima koji neodgovorno rukuju opasnim materijama. A ko me je napao, ne znam, znam da to nije bila vest za Pink, znam da Bujke i Krle kažu da sam se sam napao. Oni su, dakle, promoteri nasilja. Vučić je rekao da policija zna ko me je napao, valjda će nam to saopštiti uskoro. G. MITROVIĆ

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (45)

Loading
Aleksandar

26.02.2018 17:45

Agresiju pravite vi iz opozicije. Tako je proteraćemo vas rezultatima na izborima.

Radovan

26.02.2018 17:52

Pa jedino kod opozicije postoji netrpeljivost i nasilje, a to pod hitno treba ukloniti.

levo

26.02.2018 17:52

Jos jedan od DS otpadnika, po cemu je ovaj bolji od ostalih ...

Vuk

26.02.2018 18:01

Jel Bastać zaista veruje da će preći cenzus.