(FOTO) SRPSKA DESNICA POSETILA SPOMEN SOBU POSVEĆENU ŽRTVAMA NA KIM!

Autor: srpskadesnica.rs

Vesti

24.02.2018

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delegacija Srpske desnice posetila je "Spomen sobu – Kosmetske žrtve" na dvadesetom spratu zgrade "Beograđanka". Spomen soba je otvorena u znak sećanja na kidnapovane i ubijene na Kosovu i Metohiji od 1998-1999-2000. i 2003-2004. i to na 18.godišnjicu kidnapovanja rudara površinskog kopa rudnika "Belaćevac" na Kosmetu. Kompleks se sastoji od soba gde su izložene slike i dokumentacija o stradalim Srbima počev od SAO Krajine, pa do poslednjih žrtava terorističkih bandi OVBPM.

Foto: srpskadesnica.rs
Srpska desnica posetila sobu žrtava masakra

Predsednika Srpske desnice Mišu Vacića i njegove saradnike dočekao je Simo Spasić, predsednik "Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji".

- Spasić je veliki borac i još veći čovek. Uprkos svim nedaćama i zlu koje se okomilo na njega. Žuta banda nije uspela da odgovori ili otera Simu od svoje borbe, pa montira proces da ga skloni iz Beograda i medija. Jer ko je on da se seti žrtava, dok vlada žuta izdajnička bagra? - izjavio je ovom prilikom Miša Vacić.

RepublikaFoto: srpskadesnica.rs

Delegacija je prvo obišla spomen sobu – Kosmetske žrtve. Kosmetske rudare, koji su nestali i pre prvog ispaljenog metka. Među njima i Simin brat. Petnaest muškaraca porodice Kostić iz Retimlja kod Orahovca. Logori, mučenja, kidnapovanja. A pravde nema. Na jednoj slici citat Ramuša Haradinaja koji objašnjava kako je shvatio kako mora sve silom da se rešava. Shvatio da mora nepodobne Albance i sve Srbe da uklanja. Sud osudio pripadnike gnjilanske grupe. Sud oslobodio gnjilansku grupu zbog nedostatka dokaza. Džakovi para i ucena. Tako to ide. Nakon dolaska DOS-a, svi Šiptari oslobođeni.

RepublikaFoto: srpskadesnica.rs

Srbi čuvani za razmenu poubijani i masakrirani. Da li su ti ljudi koji su bili  na vlasti Srbi, pitamo se? Ali oni ne obilaze ovakva mesta. Ili nisu Srbi, ili nemaju savest.  Ili oba. Mladi vojnici koji su ostavili život na Košarama u stroju jedan do drugog, kao nekad. Heroji. I ponos i žal u nama. U hodnicima slike raznih delegacija u obilasku kompleksa. U spomen sobi – žrtvama NATO agresije, slike razrušenih mostova, kuća, fabrika… Stradali civili, vojnici, policajci. Od najmlađih do najstarijih. Slike koje ostavlja jak utisak na svakog.

RepublikaFoto: srpskadesnica.rs

Spasić je posebno naglasio da je bivši režim DOS-a priznao "lažnu državu Kosovo", kao i da su tako "naneli najveći greh prema porodicama kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji".

Srpska desnica  pruža maksimalnu podršku Simi Spasiću u njegovoj borbi, i apelujemo na sve da obiđu Spomen sobu, da  se poklone i odaju poštvanje nevino stradalim žrtvama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading