ZAUSTAVITE ŠTO PRE OVOG ČOVEKA! Osuđen na pet godina za paljenje kuće, ali ga to nije urazumilo - Simonović ponovo PRETI NOVINARIMA!

Autor:

Vesti

31.07.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Besan zbog našeg pisanja i pitanja koja smo mu postavili, bivši direktor "Železnice" vređao novinarku našeg lista, a njegova žena objavila njen broj telefona na mrežama.

ZAUSTAVITE ŠTO PRE OVOG ČOVEKA! Osuđen na pet godina za paljenje kuće, ali ga to nije urazumilo - Simonović ponovo PRETI NOVINARIMA!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug/TANJA VALIČ

More marš, đubre jedno! Prestanite da ga je*ete, narušavate mi brak. Prestanite da mi je*ete muža...

Ne, ovo nije dijalog iz nekog opskurnog TV programa, ovo je razgovor bračnog para Simonović Dragoljuba, bivšeg predsednika opštine Grocka i nekadašnjeg direktora "Železnica Srbije", i njegove supruge Zorice, sa novinarkom našeg lista.

A šta je Simonoviće toliko izbacilo iz takta, pa da ovako reaguju? Prvo, to što smo dan ranije objavili optužbe njegovih komšija, meštana Grocke i Vrčina, da koristi smrt dece da bi državi prodao svoje zemljište za više miliona evra (cela Grocka je oblepljena plakatima na kojima se ovo tvrdi), drugo jer smo ga pitali kojim novcem je kupio nekoliko parcela u Vrčinu gde zida magacin, koji će, tvrde meštani, zapravo biti hladnjača za voće. Na sve to, na društvenim mrežama je Simonovićeva supruga objavila broj telefona naše novinarke, valjda sa idejom da je neko pozove i ko zna šta joj kaže. A koliko su Simonovići omiljeni u Grockoj, toliko je ljudi i zvalo našu novinarku. Niko.

OPTUŽBE KOMŠIJA

Ali, krenimo redom...

U Vrčinu, uz auto-put, firma "Slavonija promet", koja je u vlasništvu Jovice Simonovića, sina Dragoljuba Simonovića, vlasnik je čak šest parcela, sve jedna do druge, i na njima se trenutno zida. Prema tabli istaknutoj ispred placa, zida se zatvoreni magacin sa potpornim zidovima, površine 1.753,45 metara kvadratna. Prema rečima meštana koji su kontaktirali sa našim listom, pomenuti magacin će, u stvari, biti hladnjača za voće. Izvođač radova je firma "Prokop solution doo", čiji je vlasnik Jelena Simonović Stanišić, ćerka Dragoljuba Simonovića. Direktor u ovoj firmi je, koja je osnovana 2019, Simonovićeva supruga Zorica.

Kada smo pozvali Simonovića da ga pitamo odakle njegovoj deci firme i toliki novac, počeo je da psuje i vređa. Simonović je tokom razgovora negodovao i zbog teksta objavljenog dan ranije. U tom tekstu Simonoviću, preneli smo reči njegovih komšija da sprema proteste u Vrčinu, koristeći nedavnu tragediju kada je poginulo dvoje dece na pružnom prelazu u ovom kraju. A zapravo, cilj mu je da natera državu da kupi njegovo zemljište (dve parcele), uz pomenuti pružni prelaz. Građani su ga provalili, pa su centar i okolina Vrčina oblepljeni plakatima sa slikom Simonovića i njegovog brata Slavka Simonovića, na kojima se navodi, da dok je bio direktor "Železnica" nije uradio nijedan pružni prelaz, već je samo punio svoje džepove. Uz taj tekst objavili smo i kompletnu izjavu koju nam je Simonović dao tim povodom.

GORE OD GOREG

Nešto kasnije, novinarku našeg lista pozvala je Zorica Simonović, predstavila se i počela da psuje. Psovke o njenom mužu i ugrožavanju njenog braka navedene su na početku teksta.
Međutim, Simonoviću se tu nisu zaustavili. Na jednoj od društvenih mreža objavili su broj telefona novinarke, uz slične psovke.

Pokupovali silne parcele, ali neće da kažu odakle im novac

Deo vokabulara bračnog para Simonović

- More marš, đubre jedno!
- Prestanite da ga je*ete, narušavate mi brak
- Prestanite da mi je*ete muža...

Osuđen na pet godina zatvora zbog paljenja kuće novinaru

Republika

Foto: Printscreen

 

Dragoljub Simonović je krajem marta 2023. prvostepeno osuđen na pet godina zatvora zbog izazivanja teškog dela protiv opšte sigurnosti. U obrazloženju presude navodi se da je druge okrivljene podstrekivao da zapale imovinu novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića. Jovanović je kritički pisao o Simonoviću i njegovom rukovođenju opštinom Grocka.

Optužen za zloupotrebu službenog položaja

Protiv Simonovića i B. Đ., bivše načelnice opštinske uprave Grocka, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je u oktobru 2022. optužni predlog zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja. Simonović se optužnim aktom tereti da je nezakonitim postupanjem u decembru 2018. prouzrokovao štetu budžetu opštine Grocka u iznosu od 11.647,035 dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Mandra

31.07.2023 21:11

Ovaj: palikuća se je izgleda dobro nakrao.