OBRADOVIĆ: Šešelj je Vučićeva pudlica; ŠEŠELJ: Ko je šta znaće se posle duela

Autor: I. ŽIGIĆ

Vesti

24.02.2018

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Dveri Boško Obradović dan uoči televizijskog duela s liderom radikala Vojislavom Šešeljem za Srpski telegraf poručuje da je Šešelj izlizani političar i Vučićeva pudlica.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Tv duel, 24. februara

Šešelj je najavio da će vas politički razvaliti u tom duelu.

- Svi opozicioni birači, a posebno članovi Srpske radikalne stranke, očekivali su i da će Šešelj po povratku iz Haga da razvali Aleksandra Vučića, a videli smo da se on zapravo pretvorio u Vučićevu pudlicu.

Hoćete li mu to i lično poručiti? Kakav duel očekujete?

- Izuzetno mi je važno da građani u ovom duelu vide razliku između stare, potrošene i izlizane generacije srpskih političara i nove mlade generacije, kao i da vide da srpsko rodoljublje ne sme da izgleda onako bahato i prostački kako ga Šešelj predstavlja, već treba da bude hrišćansko i gospodsko, kako ga Dveri predstavljaju. Takođe je veoma važno da vide razliku između jednog satelita Vučićeve vlasti, kakav je nesumnjivo Šešelj, što je bio i u vreme vlasti Slobodana Miloševića, i, s druge strane, jednu pravu opoziciju ovoj aktuelnoj vlasti, što su nesumnjivo Dveri, i u parlamentu i na ulicama i protestima protiv ove vlasti van parlamenta.

Sada se borite za vlast u Beogradu. No, koalicija Dveri i Dosta je bilo nije istakla kandidata za gradonačelnika. Zar ne mislite da građani treba da znaju ko bi im bio gradonačelnik ukoliko pobedite?

- Ne postoji direktan izbor gradonačelnika, već se biraju odbornici u Skupštini grada Beograda, te smo se fokusirali na to da predstavimo sve naše kandidate za odbornike. Verujem da na listi imamo kvalitetne kadrove za sve funkcije, ali u zavisnosti od formiranja buduće vlasti, nekoga od njih ćemo i kandidovati. Jednostavno, ne smatram da je to tema na kojoj treba biti fokus pre izbora.

Znači nema mesta sumnji da Dveri i DJB nisu mogli da se dogovore čiji član bi bio kandidat za gradonačelnika?

- Ne, jednostavno smo smatrali da fokus kampanje treba da bude na borbi protiv korupcije, kriminala i partokratije, te promovisanju našeg programa za Beograd.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj na društvenoj mreži Tviter najavio je da će politički razvaliti lidera Dveri Boška Obradovića u TV duelu, ali u razgovoru za Srpski telegraf kaže da nema pojma o čemu će s njim debatovati.

Obradović vas je u intervjuu za naš list nazvao Vučićevom pudlicom. Kako to komentarišete?

- Pa šta sad? Nemam ja tu uopšte šta da komentarišem.

Šta vi očekujete od tog duela?

- Ne očekujem ništa. Možemo o tome da pričamo kada se duel završi. Videćemo ko je ko i šta posle duela.

Odlazite na duel bez ideje šta biste poručili Obradoviću ili ga pitali?

- Nemam ja vremena o tome da razmišljam. Ja sam zauzet čovek, radim intenzivno po ceo dan i ne mogu da razmišljam o Bošku Obradoviću.

Odgovarajući na optužbe lidera Dosta je bilo Saše Radulovića da je zaposlio vašeg sina, predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić je rekao: "Šešeljev sin nije Šešeljev sin." Šta mislite da je time želeo da kaže?

- Time je verovatno hteo da kaže da on nije tamo kao moj sin, nego kao koalicioni partner. Mi tamo imamo ne znam koliko odbornika i na osnovu tog broja odbornika smo tamo vladajuća stranka u koaliciji sa Šapićem.

Znači nije ga Šapić zaposlio?

- Moj sin je tamo bio predsednik Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke, te je na izborima izabran za odbornika. On je kao koalicioni partner postao član Opštinskog veća, a nije ga postavljao Šapić kao moga sina.

Šta očekujete na beogradskim izborima?

- Očekujem dvocifren rezultat na predstojećim beogradskim izborima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading