VUČIĆ ISKRENO O KOSOVU: Problem se jedino može rešiti kompromisom

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

23.02.2018

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Sofiji da Srbija želi da kosovski problem reši kompromisom i zahvalio predsedniku Bugarske Rumenu Radevu na podršci koju pruža Srbiji na evropskom putu i što se zalaže da se o tome čuje i stav Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Napominjući da je za Srbiju prijema u članstvo EU 2025. godine ambiciozan cilj, Vučić je rekao da će Srbija dati sve od sebe da ispuni sve kriterijume, istovremeno podsećajući da za nju postoji dodatni kriterijum, koji nije postojao za druge zemlje EU, a to je rešavanje problema sa KIM. 

- Mi želimo da postigemo kompromis - da li ćemo u tome uspeti, ne zavisi samo od jedne strane, jer je za svaki kompromis potrebna saglasnost i volja najmanje dveju, a ponekad i više strana - ukazao je predsednik Srbije nakon sastanka sa predsednikom Bugarske. 

On je posebno zahvalio bugarskom kolegi Radevu što je više puta rekao da je važno je da se glas Srbije čuje. 

- Ako neko misli da je rešenje u tome da Srbija sve izgubi a da svi drugi sve dobiju, da budu zadovoljni, a Srbija da bude nezadovoljna i ponižena - mi smatramo da tu rešenja neće biti zato i jesmo za kompromis i zato smo zahvalni predsedniku Radevu što želi da čuje i ideje Srbije i probleme i izazove sa kojima se suočavamo - naglasio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (72)

Loading
delije1389

23.02.2018 12:08

A za kompromis je porebno dvoje.

Maki

23.02.2018 12:09

Kompromis je jedino i pravo resenje!

Hana

23.02.2018 15:03

@Maki - Jedino ispravno resenje je kompromis.

Kristina

23.02.2018 12:12

Obe strane moraju napraviti kompromis kako bi se ovaj problem konacno resio.