Otkrivena spomen ploča Oliveru Ivanoviću u Kosovskoj Mitrovici

Autor: Novosti, Republika

Vesti

23.02.2018

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članovi porodice, prijatelji, stranačke kolege i građani otkrili su danas, ispred prostorija Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda“ u severnoj Kosovskoj Mitrovici spomen ploču mučki ubijenom lideru ove partije Oliveru Ivanoviću.

RepublikaFoto: kossev
Spomen ploča Oliveru Ivanoviću

Uz sliku sa osmehom koji ga je krasio i datum ubistva, ispisan je i citat jedne od njegovih poslednjih izjava u kojem ističe "moram da izdržim, jer ako pokleknem priznaću im da su jači od svega u šta sam verovao. Ne može ovo do navek da traje. Jednom će valjda i pravde biti. Nikada, ali nikada neću otići sa Kosova i Metohije", u potpisu GI SDP. 

Njegove reči potvrda su borbe za koju se borio ne štedeći sebe. Zbog toga i njegov najstariji sin Nikola ističe da su "reči napisane na ovoj tabli sve ono o čemu je govorio moj otac“.

- Ova spomen ploča je tu i da nas podseća na njegov lik i delo – rekao je Nikola.

Partijski drugovi ubijenog Olivera Ivanovića svakodnevno, već gotovo 40 dana, traže odgovor na pitanje ko je i zbog čega ubio njihovog lidera.

- Na nama je da nastavimo put kojim je Oliver krenuo i da se iskreno nadamo da će se počinioci ovog gnusnog zločina pronaći, ali isto tako je bitno da se otkriju i njihovi nalogodavci – rekao je član GI SDP Dejan Radenković.

Sutra će, u 11 časova u Aleji zaslužnih građana biti održan četrdesetodnevni parastos koji će služiti vladika Raško prizrenki i kosovskometohijski Teodosije. Mitrovčani će , kao i na dan sahrane otići na Novo groblje da se poklone senima svog sugrađanina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading