Kad promenimo SRPSKI MENTALITET, plaćaćemo i POREZ!

Autor: Tanjug

Vesti

23.02.2018

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar državne uprave i lokalne samouprave, Branko Ružić rekao je da je najvažnija reforma u Srbiji i ona najteža - promena načina razmišljanja.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Gubi se mnogo novca i nema reda, moramo da menjamo mentalitet, kaže Ružić

To što nije urađen popis imovine u lokalnim samoupravama i ne naplaćuje se porez je, kako je rekao, aljkavost nasleđena iz ranijeg perioda i nešto što se ne može promeniti preko noći.

- Zbog toga se gubi mnogo novca i nema reda. Ono što je najvažnije kada sprovodite reformu, a reforma javne uprave jeste jedan od stubova naše evropske budućnosti, prvo sprovodite reformu mentaliteta. Ako ne sprovedemo reformu mentaliteta, jer ljudi su ti koji sprovode reforme, onda je teško da sprovedemo nešto u delo - pojasnio je ministar.

Govoreći o uvođenju jednošaltersakog sistema, on je rekao da će ove godine krenuti pilot projekat u tri do pet gradova u Srbiji i da je za te namene izdvojeno 50 miliona dinara.


- Kada raspišemo konkurs videćemo ko će aplicirati i onda ćemo opredeliti sredstva. Pilot projekat sprovodimo da bi videli šta su nedostaci i manjkavosti, kako bi sistemski to rešavali u idućoj godini - naveo je Ružić za RTS.

Uvođenjem jednošalterskog sistema građani će na jednom mestu moći da obave posao za koji su do sada morali da posete više saltera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading