LJUBIŠA NADMUDRIO ĐILASA: Beli izvukao keca iz rukava

Vesti

22.02.2018

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Saglasan gosn. Ljubiša. Kec u rukavu. Lista br 22 - napisao je Luka Maksimović na tviter nalogu i uspeo je da prevesla konkurenciju na predstojećim izborima u Beogradu kada je njegov rođak Ognjen Maksimović promenio ime u Ljubiša Preletačević Beli, čime je ovaj nekada fiktivni lik oživeo.

RepublikaFoto: Fotomontaža/Tanjug
Preveslao Đilasa: Ljubiša Preletačević Beli

Ovako je izborna lista pod rednim brojem 22. za beogradske izbore ponovo postala validna. Inače, proteklih nekoliko dana bura na društvenim mrežama nije se stišavala kada se Luka Maksimović Beli sukobio sa Draganom Đilasom koga je u video-poruci optužio da želi da po svaku cenu dođe do njegovih glasova i da opozicija spinuje da je on Vučićev čovek.

Foto: facebook.com/ljubisabeli

Politički analitičar Branko Radun smatra da opoziciji jako loše ide kampanja, pa su se uplašili Belog, ali ga očigledno ne mogu skloniti.

- Mnogi su pokušali da ospore listu Belog i u vreme predsedničkih izbora, ali tada je odgovarao opoziciji. Međutim, sada ga ne podržavaju jer se plaše za svoje biračko telo. Đilasu ne bi smetao kada bi znao da mu neće pokupiti glasove, ali pošto je Beli iznenadio na prethodnim izborima, sada su svi u strahu. Beli se snašao sa ovom ličnom kartom i to je samo njegov plus - objašnjava Radun.

Foto: twitter.com/liweron

RADUN: Đilasu ne bi smetao kada bi znao da neće pokupiti glasove, ali pošto je Beli iznenadio na prethodnim izborima, sada su svi u strahu

Naime, pre dva dana Miloš Adamović iz Zemuna, navodno jedan od kandidata liste "Ne davimo Beograd", podneo je žalbu na proglašenje liste Belog i naveo da se lično ime može naći u nazivu izborne liste samo ako je reč o nosiocu liste. Upravni sud je poništio listu "Ljubiša Preletačević Beli - Zato što volimo Belovgrad" jer nosilac liste ne može biti fiktivni lik.

Foto: facebook.com/liweron1970
Ipak postoji: Ognjen Maksimović postao Ljubiša Preletačević Beli

Maksimović, čiji je pseudonim Beli, dobio je 48 sati da ispravi ovu grešku i uspeo je - ali zato jer je njegov rođak Ognjen Maksimović još pre dvadesetak dana podneo zahtev za promenu imena u, ko bi rekao - Ljubiša Preletačević Beli! Promena uvažena, lična karta izdata i - eto lika koji nije fiktivan, i eto izborne liste "Ljubiša Preletačević Beli - Zato što volimo Belovgrad".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (83)

Loading
maja

22.02.2018 18:59

Djilas mora da je politicki bar propao kad mora da se bavi sa Belim!

Dacha

22.02.2018 19:00

Djilas igra prljavo, verujem da ce ga Beli nadmasiti i na izborima.

Hana

22.02.2018 19:00

Opozicija se preplasila od Belog.

samanta

22.02.2018 22:48

@Hana - Čak je i Beli za njih institucija.