ZELENA STRANKA SRBIJE: Branićemo interese svih ugroženih i bespomoćnih

Autor:

Vesti

22.02.2018

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pitanje zaštite životne sredine postaje osnovno političko i kulturno pitanje svakog modernog društva. Zdravo društvo u prestonici i društvo znanja, prioriteti su s kojima Nebojša Žugić, nosilac liste, i Zelena stranka Srbije izlaze pred Beograđane.

RepublikaFoto: facebook.com/ZelenastrankaSrbija
Nebojša Žugić

U razgovoru za Srpski telegraf ističe da ekologijom ne treba da se bavimo samo posledično, posle nekog akcidenta, i da to traje dan ili dva.

- Mi ćemo biti dežurni onlajn servis građana i sprovoditi stalan pritisak na gradsku vlast. Nema straha kad je zdravlje ljudi u pitanju i borićemo se za sva dobra rešenja koja podižu kvalitet života naših sugrađana - ističe Žugić.

* Zbog čega nudite baš devet rešenja za zdraviji i zeleniji Beograd?

- Na ovim izborima izlazimo pod rednim brojem devet i zato smo simbolično predložili devet urgentnih mera za ekološki oporavak naše prestonice.

RepublikaFoto: facebook.com/ZelenastrankaSrbija

* Kako ćete pomoći građanima koji žive van centra Beograda?

- Konkretan primer biće rešavanje problema kanalizacije, posebno u naseljima Borča, Krnjača i Ovča. Bez odlaganja i kompromisa pokrenućemo tretman otpadnih voda kako ne bismo zagađivali Savu i Dunav fekalijama, hemijskim, farmaceutskim i drugim otrovima. Beograd je jedini grad na toku Dunava koji sve otpadne vode ispušta u Savu i Dunav.

* Zašto je važno da Zelena stranka Srbije bude deo gradskog parlamenta?

- Mi ćemo u gradskom parlamentu biti megafon, usta koja govore u ime svih ugroženih i bespomoćnih, ali i snaga novog aktivizma odgovornih građana koji zagovaraju ekološke vrednosti i etiku, a ona nam danas toliko nedostaje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading