Izetbegović bi trebalo manje da koristi rečnik optužbi drugih naroda

Autor: Tanjug

Vesti

21.02.2018

20:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Voleo bih da se u BiH manje koristio rečnik optužbi na račun drugih naroda, a malo više rečnik zajedništva", rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ponovio da Srbija nema nikakve pretenzije prema BiH, već samo želi da se poštuje Dejtonski sporazum.

RepublikaFoto: Tanjug
Bakir Izetbegović

"Ništa više, ali ni manje od toga" poručio je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše izjavu bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da "Hrvatska i srpska strana pozivaju na sukobe".

Vučić je rekao da uvek reaguje na način da ne želi bilo kakvo suprotstavljanje ili sukobe. 

Tako, dodao je, nije reagovao ni na poslednje izjave Hašima Tačija, kao ni Edija Rame, ali i naznačio da nije video tu izjavu Izetbegovića, te da ne želi da komentariše nešto u šta nije sasvim upućen. 

Kako je istakao, mnogo bi više voleo kada bi se u BiH manje koristio rečnik optužbi na račun drugih naroda, a malo više zajedništva.

Podsetimo Bošnjački član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović upozorio je kako je u predstojećem periodu moguće očekivati pogoršanje odnosa između BiH i Hrvatske, a odgovornost za takav razvoj događaja prebacio je na hrvatsku stranu zbog "ignorisanja interesa, stavova i prava BiH".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Cokaa

21.02.2018 21:12

Kulura naroda je cudo!

Goran

21.02.2018 21:18

Predsednici susednih država neka budu malo više samokritični i realni.

Hedona

21.02.2018 21:21

Izetbegović ništa neće pomoći Srbiji ali da radi protiv tu je prvi.

Rade

21.02.2018 21:26

Pa ako su pametni, i oni bi trebali kao Hrvatska da se malo smire, i pruze ruku prijateljstva. A ova vlast bi to znala da postuje, i da popravi odnose sa njima.