ZBOG FESTIVALA PIJANA NOĆ U SRBIJI: Prve noći MUP isključio više od 60 vozača

Autor:

Vesti

08.07.2023

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posetioci imaju priliku da se na festivalu testiraju na alkotest i dobiju vaučer za bezbedan povratak kući

ZBOG FESTIVALA PIJANA NOĆ U SRBIJI: Prve noći MUP isključio više od 60 vozača

Foto: pixabay.com

Tokom prve noći Egzit festivala iz saobraćaja isključeno 60 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, izjavio je načelnik Uprave saobraćajne policije Siniša Lakićević na promociji kampanje "Uspori, ne gori".

- Pet vozača je isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Imperativ Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave saobraćajne policije je da svi koji dolaze na manifestaciju Exit, a i građani Novog Sada budu bezbedni, a mi ćemo se u našoj kontroli usmeriti na prekršaje koji najviše izazivaju saobraćajne nezgode, a to su alkohol i psihoaktivne supstance - rekao je Lakićević.

Agencija za bezbednost saobraćaja učestvuje na Exit festivalu u "bezbednoj zoni" zajedno sa DDOR Novi Sad i partnerima MUP-a, a prema rečima v.d direktora ove agencije Branka Stamatovića, posetioci će imati priliku da prođu kroz određene simulacije štetnog uticaja alkohola po organizam u slučaju vožnje.

- Tema jeste bezbednost u saobraćaju, mladi jesu jedna od najugroženijih učesnika u saobraćaju. Samo 2022. godine smo izgubili 127 mladih života u saobraćajnim nezgodama. Agencija za bezbednost saobraćaja je pripremila određene promo materijale kako bi im skrenula pažnju na ove rizike - kazao je Stamatović.

Prema rečima direktora JGSP "Novi Sad" Ivana Radojičića posetioci imaju priliku da se na festivalu testiraju na alkotest i dobiju vaučer za bezbedan povratak kući.

- Vaučer je besplatna vozna karta sa kojom mogu bezbedno, sigurno da dođu do svojih domova i kuća. Smatramo da svi zajednički treba da radimo pojedinačno kroz kolektiv, institucije i kompanije kako bismo imali kontinuitet u sprovođenju mera za bezbednost i smanjili nezgode u saobraćaju kako bismo spasili ljudske živote - istakao je Radojićić.

Cilj pokrenute kampanje "Uspori, ne gori" je promocija bezbednog i odgovornog ponašanja u saobraćaju, alternativni načini za povratak sa festivala u slučaju konzumacije alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading