Jovo Bakić podržao "Ne davimo Bg" i rekao da je to jedina prava opizicija Vučiću

Autor: N1/ Republika

Vesti

20.02.2018

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor Filozofskog fakulteta Jovo Bakić smatra da je Inicijativa Ne davimo Beograd jedina opozicija Vučićevoj listi u Beogradu, a da su svi ostali "samo dekor", dok profesor Fakulteta političkih nauka Đorđe Pavićević ocenjuje da pojedine liste na izborima učestvuju samo kako bi zbunile birače i oduzele određeni broj glasova opozicionim strankama.

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Jovo Bakić

Profesor Filozofskog fakulteta Jovo Bakić smatra da je Inicijativa Ne davimo Beograd jedina opozicija Vučićevoj listi u Beogradu, a da su svi ostali "samo dekor", dok profesor Fakulteta političkih nauka Đorđe Pavićević ocenjuje da pojedine liste na izborima učestvuju samo kako bi zbunile birače i oduzele određeni broj glasova opozicionim strankama.

Još 12 dana ostalo je do beogradskih izbora. Proglašene su 24 liste onih za koje Beograđani mogu da glasaju. Nekoliko lista ima dobro poznata lica, na nekima se nalaze kako sami kažu nova lica, a neka su glasačima potpuno nepoznata. Da li je veliki broj lista odlika demokratskog društva u kome svako može da da sebi pravo da izađe na izbore ili je u pitanju nešto drugo?

To sa demokratijom nema blage veze, kategoričan je Bakić i tvrdi da je broj lista na beogradskim izborima odlika jednog autoritarnog, oligarhijskog sistema gde postoji jedan autoritarac, jedna oligarhija i ljude koji učestvuju u izbornoj trci koji su dobrim delom članovi te oligarhije ili bi želeli da to postanu.

“Na taj način se kreiraju liste – da se opoziciono delanje obesmisli i da se sopstvena vlast učvrsti”, ocenjuje Bakić i poručuje da uprkos tome što bi birači opravdanu mogli da zaključe da su “svi isti”, postoji jedna lista koja je drugačija i deluje kao izvorna demokratska stranka, a to je, prema Bakićevom uverenju, lista Ne davimo Beograd.

Bakić ističe i da je činjenica da predsednik države nosi listu za gradske izbore, “neustavna situacija”, te da bi Aleksandar Vučićzbog toga, kako kaže, morao da se nađe van svoje funkcije, pa i na sudu.

- Ako već danas brani Milana Radojičića – onoga čoveka za koga smo čuli poslednjih dana, s Kosova – pa, mogao bi i njega da stavi na listu za Beograd. Pa to bi isto bilo sjajno. Kao i Zvonka Veselinovića. Mogao bi sve mafijaše da stavi. To je jedna mafijaška srpska naprednjačka lista. Ono srpska pod navodnicima. A i ono naprednjačka, a i ono lista. Dakle, mi smo svi pod navodnicima. Zašto? Zato što trpimo jednog uzurpatora na čelu ove države. On je uzurpator vlasti - tvrdi Bakić.

Kaže i da ako su Beograđani spremni da glasaju za listu koja se zove imenom i prezimeno predsednika Republike, onda i "zaslužujemo da propadnemo".

Bakić smatra i da opozicija, sa izuzetkom liste Ne davimo Beograd koju podržava, ne može ništa da promeni, jer je i sama deo "nenormalnog sistema".

Tako je za Demokratsku stranku ocenio da je skandalozna i da treba da "propadne odmah", jer za gradonačelnika kandiduje Dragana Šutanovca koji je, kako kaže, vladao ovom zemljom, a "Misli da ne snosi odgovornost za položaj ove zemlje u datom trenutku".

- Ključna stvar jeste da se ovaj sistem koji je naopak, korumpiran, skandalozan, kriminalan i mafijaški - sruši. Da se pretvori u prah i pepeo. To je uslov svih uslova, ako mi hoćemo da nešto napravimo od ove zemlje. Ako nećemo, molim lepo, onda neka propadamo do daljeg - poručio je Bakić.

Ocenio je i da je kampanja "smrtno dosadna, već viđena i u najmanju ruku bespredmetna".

- Taj Đilas - ne slažem se s njim, podržavam Ne davimo Beograd - ali on je taj most (na Adi) završio. Most je ozbiljniji projekat nego te dve zgradurine (u Beogradu na vodi)", naveo je Bakić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
casper

20.02.2018 19:03

Са вашим програмом ви давите грађане града Београда угледајте се мало на владајућу партију можете много да научите ...

Biljana

20.02.2018 19:03

Jovo Bakic i njegove teorije zavere...

sasa

21.02.2018 06:55

@Biljana - Sala komika opozicije

Sneska

20.02.2018 19:04

Pausalne izjave Bakica,nemaju veze sa realnom politickom situacijom