BRNABIĆ I BEJKER POTPISALE SPORAZUM

Autor: Republika

Vesti

20.02.2018

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i potpredsednica Međunarodne finansijske korporacije (IFC) Džordžina Bejker potpisale su danas Sporazum o saradnji između Vlade Srbije i te finansijske institucije, u vezi sa podrškom u realizaciji Projekta unapređenja poslovnog okruženja u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug
Ana Brnabić

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su regionalni direktor IFC za Zapadni Balkan Tomas Lubek i ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif.

Projekat unapređenja poslovnog okruženja, podržan je od Ujedinjenog Kraljevsta Velike Britanije i trajaće do 1. januara 2021.

Cilj ovog sporazuma je, kako je saopšteno iz Vlade Srbije, smanjenje administracije sa kojim se suočavaju privrednici kroz analizu 1.750 administrativnih postupaka koji se odnose na poslovanje i davanje preporuka za njihovo pojednostavljenje, optimizaciju ili ukidanje.

Jedan od ciljeva je i omogućavanje sprovođenja 100 postupaka elektronskim putem.

Očekuje se da će projekat ostvariti uštedu od najmanje osam miliona dolara za privredu i unaprediti konkurenciju uklanjanjem minimum dve anti-konkurentske prakse u odabranim oblastima.

Brnabić je istakla da je elektronska uprava ključ za rešavanje tri najveća problema sa kojima se suočava državna uprava - a to su problemi efikasnosti, transparentnosti i korupcije.

Naglasila je da će se digitalizacijom, takođe, doći do značajnog smanjenja administrativnog opterećenja, čime će se unaprediti razvoj privatnog sektora i preduzetništva.

Predstavnici IFC pohvalili su napore Vlade Srbije da kreira bolje poslovno okruženje koje će omogućiti povećanje investicija, direktnih stranih ulaganja, jačanje konkurentnosti, povećanje zaposlenosti i životnog standarda građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading