U borbi protiv Vučića, ide se na Đilasa, Jankovića i Jeremića

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

20.02.2018

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

" Cilj kampanje koja se vodi proitiv Aleksabdra Vučića je da se on oslabi i da se na republičkom nivou njegova popularnost spusti ispod 50 odsto i ispod 40 u prestonici i lokalnim sredinama", izjavio je danas glavni i odgovorni urednik Večernjih novosti Milorad Vučelić.

RepublikaFoto: Starsport
Milorad Vučelić

- U traganju za alternativom u borbi protiv Vučića, ide se na Đilasa, Jankovića i Jeremića. Znaju da oni nisu baš valjana alternativa, ali služe za male ugrize na telu vladajuće stranke - ocenio je Vučelić.

Vučelić poseća da je Đilas davno počeo da se bavi biznisom, a zatim se pojavio sa političkim uticajem.

- Tu je stalno njegova klackalica. Uzimanje vlasti i politički uticaj omogućuje hiljadu puta veći promet njegove firme "Dajrekt medija". Politička moć se onda koristi da se uvećava kapital. Kada se moć izgubi, obavljaju se fiktivne promene, drži se određeni uticaj, a kada obrti novca ne budu dovoljni, ponovo se juriša na vlast. Tada se koriste sva sredstva. Podsećam da je Đilas opljačkao svoju stranku zajedno sa Šapićem, što je potvrđeno iz unutrašnjosti stranke. Dobija se, dakle, slika jedne hobotnice - kaže on za Pink tv.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dragan Đilas

Jedan krak hobotnice, ističe, čini agencija koja se bavi oglašavanjem, vlasnik kablovskih operatera, zatim unošenje novca koji može biti predmet internacionalne obrade, politički uticaj i interesi u vidu novca.

- Sve to zajedno čini hobotnicu ili spregu za ovladavanje javnom scenom i medijima - objašnjava Vučelić.

Prema dokumentaciji u koju su "Novosti" imale uvid, Šolak je krajem oktobra obezbedio Đilasu čak četiri i po miliona evra na ime prodaje zgrade u Ulici antifašističke borbe 13b u Beogradu, a transakciju su pokušali da prikriju kupovinom preko firme čiji se krajnji vlasnik teško otkriva, ali svi tragovi vode do Šolaka.

Vučelić je gostujući na TV Pink rekao da se krenulo upravo tim tragom i došlo do toga da je ovo način da se finansira Đilasova kampanja, odnosno kampanja protiv Vučića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (55)

Loading
maja

20.02.2018 13:11

Za sada Jankovic ,Jeremic i Djilas veoma slabi za SNS!

Lunar

20.02.2018 13:13

Đilas, Jeremić i Janković pokušaće uz pomoć određenih faktora da oslabe Vučića ali izbori će pokazati kome narod veruje.

Ela

20.02.2018 13:17

Opozicija ništa ne shvata ozbiljno. Nema tu nekog značajnog napredka.

Alhemičar

20.02.2018 13:18

Neće uspeti opoziciji ta ideja pa čak i da se udruže svi u jednoj koloni.