Krkobabić za oživljavanje socijalnog preduzetništva!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.02.2018

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na tržištu rada u potrazi za poslom trenutno je više od 20 hiljada osoba sa invaliditetom, a koncept socijalnog preduzetništva najefikasniji je put za rešavanje ovog problema, smatra ministar zadužen za koordinaciju rada javnih preduzeća i predsednik PUPS Milan Krkobabić.

RepublikaFoto: Promo foto

Kako se navodi u saopštenju PUPS-a, o zapošljavanju osoba sa invaliditetom i oživljavanju Centra za socijalno preduzetništvo Krkobabić će govoriti u ponedeljak.

Stav Krkobabića je da je sektor socijalnog preduzetništva moguće razviti uz mehanizme pozitivne diskriminacije prema ovih preduzećima u sferi poreza na dodatu vrednost, doprinosa i ostalih poreskih davanja, u oblasti javnih nabavki.

Takođe je važna afirmacija instrumenata korporativne društvene odgovornosti, identifikovanje i promovisanje proizvoda nastalih u ovom sektoru putem posebnih markica, ali i edukacija građana i razvijanje svesti i kulta kupovine produkata ili korišćenja usluga socijalnog preduzetništva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading