VLADIMIR ORLIĆ SE SASTAO SA PREDSEDNICOM INDIJE: Vaša zemlja možde da računa na prijateljstvo i podršku

Autor:

Vesti

08.06.2023

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić sastao se danas sa predsednicom Republike Indije Droupadi Murmu, sakojom je tokom razgovora potvrdio tradicionalno prijateljske veze dvezemlje i dva naroda, zasnovane na uzajamnom uvažavanju, razumevanju ipodršci.

VLADIMIR ORLIĆ SE SASTAO SA PREDSEDNICOM INDIJE: Vaša zemlja možde da računa na prijateljstvo i podršku

Foto: Tanjug/Z. STANIĆ

Predsednik NS RS je poručio da dolazak predsednice Murmu uBeograd predstavlja veliku čast za našu zemlju, a posebnu privilegijučinjenica da je Srbija prva evropska zemlja koju je posetila od stupanja nadužnost. 

Istakao je da je Srbija ponosna na višedecenijsko partnerstvo sa Indijom, te da je Narodna skupština opredeljena da nastavi da doprinosisveukupnoj saradnji i daljem učvršćivanju prijateljstva.

 „Istu poruku ćete čuti od svih u Srbiji – i od predsednika Republike, i od naše Vlade, ali iod građana naše zemlje“, rekao je predsednik NS RS.

Dr Orlić je zahvalio na principijelnom i čvrstom stavu Indije popitanju nepriznavanja tzv. „Kosova“, ujedno na tome što se, zajedno saSrbijom, zalaže za dosledno poštovanje međunarodnog javnog prava iPovelje UN. 

Republika

Foto: Tanjug/Z. STANIĆ

 

 

„ Budite sigurni da, sa naše strane, Indija možde da računa n aprijateljstvo i podršku – uvek i svuda“, naglasio je predsednik NS RS.

Murmu je tokom sastanka potvrdila spremnost Indije za jačanjepartnerstva sa Srbijom u svim sferama od obostranog značaja, kao iopredeljenost za dalji razvoj međuparlamentarne saradnje na svimnivoima.

Izrazila je uverenje da će se, na temeljima prijateljstva iuzajamne podrške, nastaviti saradnja na multilateralnom planu. Istakla jei da dve zemlje dele stavove po najznačajnijim pitanjima i, s tim u vezi,podvukla značaj poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta svakedržave u svetu.

Predsednik Skupštine i predsednica Indije su sastanak zaključilijoš jednom iskazujući obostranu snažnu opredeljenost za dalji zajedničkirad u svim oblastima u kojima za to postoje potencijali i mogućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Duška

08.06.2023 20:47

Indija je iskreni dugogodišnji prijatelj naše zemlje

Dana

08.06.2023 20:50

Srbija je oduvek želela prijateljske odnose sa svima u svetu

Fudo

08.06.2023 20:51

Bravo za predsednika narodne skupštine

Maja

08.06.2023 21:12

Naša zemlja je prva evropska zemlja koju je posetila predsednica Indije od stupanja na dužnost od 2022.godine.