Brnabić: SLOGANIMA SE NE PODSTIČE NATALITET

Autor:

Vesti

14.02.2018

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da slogani ne mogu da podstaknu povećanje nataliteta i dodala da je mnogo važnije da država bude ažurnija i da u praksi trudnice mogu da ostvare svoja prava.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ana Brnabić

Naime, Ministarstvo kulture i informisanja objavilo je rezultate Javnog poziva za izradu slogana koji će biti korišćen u kampanji za promociju mera populacione politike sa ciljem podsticanja rađanja u Republici Srbiji.

Međutim, dok su se nizali slogani, premijerka je izjavila da slogani i nisu u njenom stilu kao i da se njima ne može podstaknuti natalitet u Srbiji

- Nisam videla sve (slogane). Ne mogu da kažem da su oni baš u mom stilu, tako da bih ja to drugačije, ali ne bih da "mikromenadžujem" ministarstva. Razgovaraćemo još o tome i verujem da je ovo radni naziv i korak ka pronalaženju pravog slogana za tu kampanju” - rekla je Brnabić.

Ona je rekla da bi volela malo drugačiju kampanju i slogane za podsticanje nataliteta, kao i da veruje da će se u budućnosti postiće konsenzus.

RepublikaFoto: pixabay.com

Premijerka je rekla da je razumela građane i da se slaže sa njima da je važno šta se tim povodom radi u praksi i da država treba da bude ažurnija u isplati dodataka, te da trudnice ne moraju da nose “milijardu” papira na šaltere.

- Istovremeno moramo da posvećujemo više pažnje kompanijama i u privatnom i u državnom sektoru da pomognu porodiljama da usklade roditeljstvo i posao. Ja bih se fokusirala na to” - rekla je Brnabić.

Na konkretno pitanje da li slogani mogu da podstaknu povećanje nataliteta, Brnabić je odgovorila: “Apsolutno, ne”.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading