Mađari zainteresovani za izgradnju Fruškogorskog koridora

Autor: Agencije, Republika

Vesti

12.02.2018

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto potvrdio je da postoji interesovanje mađarskih kompanija za izgradnju Fruškogorskog koridora.

RepublikaFoto: youtube.com/Petar Dragic

Sijarto je to potvrdio u razgovoru sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović. Tema sastanka bila je saradnja dve zemlje u oblasti infrastrukture. 

Sijarto je potvrdio da postoji interesovanje mađarskih kompanija za izgradnju Fruškogorskog koridora, odnosno brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma, po modelu javno-privatnog partnerstva. 

Izgradnja Fruškogorskog koridora je, kako je kazala Mihajlović, važan projekat za Srbiju, za koji je već urađen deo projektne dokumentacije, a u narednom periodu razgovaraće se o modelima finansiranja. 

Ona je ocenila da je za regionalno povezivanje važno i uklanjanje nefizičkih barijera kroz efikasnije procedure na granicama, a mađarska strana je obećala da će biti rešen problem dugog zadržavanja na graničnim prelazima, i u drumskom i u železničkom saobraćaju, saopštilo je Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. 


Na sastanku je razgovarano i o projektima u železničkom saobraćaju, uključujući najveći zajednički projekat izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta, ali i projekat pruge Subotica-Baja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading