Milena: Važno je da su počeli da hapse!

Vesti

12.02.2018

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva pripadnika kosovske policije iz stanice u severnom delu Kosovske Mitrovice Dragiša Marković (48) i Žarko Jovanović (48) privedena su u subotu uveče zbog sumnje da nisu zaštitila mesto zločina na kojem je ubijen Oliver Ivanović!

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Milena, sin i Oliver Ivanović 

Kako je saopštio tužilac koji vodi istragu Njazi Redža, osumnjičeni su "manipulisali dokazima".

- Bili su na dužnosti i nisu valjano zaštitili mesto zločina neposredno posle ubistva Olivera Ivanovića. Određen im je pritvor do 48 sati - rekao je Redža za kosovske medije.

VERA U PRAVDU

Članovi porodice Olivera Ivanovića očekuju da će policija uskoro uhapsiti i osumnjičenog za ubistvo.

- Imena policajaca koji su privedeni mi ne znače ništa, ne znam ko su ti ljudi. Ovo privođenje samo po sebi ne znači ništa, ipak očekujem da će oni reći za koga su radili i da će osumnjičeni za ubistvo biti uskoro priveden pravdi. Važno je da se nešto dešava i pomera sa mrtve tačke. Očekujem i da ćemo uskoro dobiti nove informacije jer nam znači bilo šta u vezi s istragom, i Oliver toliko zaslužuje - kaže za Srpski telegraf Milena Ivanović, udovica Olivera Ivanovića.

Oliverov brat Miroslav Ivanović siguran je da će pripadnicima policije biti produžen pritvor na 30 dana.

- Raspitivao sam se o njima, ali ništa nisam uspeo da saznam. Po isteku 48 sati siguran sam da će im sudija produžiti pritvor na 30 dana. U Kosovskoj Mitrovici je velika skupina novih ljudi i nemoguće je sve poznavati, ali me ne iznenađuje što su Srbi. Logično je da oni znaju ko je ubica i to moraju otkriti. Ipak je prošlo skoro mesec dana i neko mora biti uhapšen - kaže Miroslav.

SARADNJA SA PRIŠTINOM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić za Srpski telegraf kaže da prištinska policija sa mesec dana zakašnjenja šalje informacije u Beograd.

- Dobro je što su, iako sa mesec dana zakašnjenja, prištinski organi počeli da šalju za Beograd informacije o ovom terorističkom činu. Neophodna je tesna saradnja po ovom pitanju, naši organi će pažljivo sagledati sve što im bude dostavljeno jer je pronalaženje ubice naš vitalni interes. Ko god da je ubica, kog god da je porekla ili vere, neprijatelj je svih koji žive kako u našoj južnoj pokrajini tako i celoj republici i mora biti izveden pred lice pravde - poručio je Đurić.

Vučić: Ubica mora biti procesuiran

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče povodom hapšenja pripadnika kosovske policije u slučaju ubistva Olivera Ivanovića da će Beograd sarađivati sa Prištinom.

- Bilo ko da je ubica, Srbin, Albanac, stranac, nadam se i izražavam nadu da će ubice biti otkrivene i procesuirane. Mi već imamo neku sliku, ali ne bih da govorim ništa zvanično, sačekaćemo i nadam se da će ubice biti pohvatane i mi ćemo sarađivati s Prištinom na svaki način - rekao je Vučić.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading