MIHAJLOVIĆEVA O POSETI KOMŠIJAMA: Srbi i Hrvati da se okrenu budućnosti!

Autor: Tanjug

Vesti

11.02.2018

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da srpski i hrvatski narod treba da se okrenu budućnosti i da imaju puno tema oko kojih mogu dobro da sarađuju, koje se tiču privrede i života običnih građana obe zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Mihajlovićeva o boljoj budućnosti

- Srbija zna svoju istoriju i šta je prošao naš narod u odnosima sa Hrvatskom. Kao što znamo kuda idemo - u budućnost - izjavila je Mihajlović koja će kao član državne delegacije u ponedeljak i utorak boraviti u zvaničnoj poseti Hrvatskoj, navodi se u saopštenju iz kabineta potpredsednice.

Ona je istakla i da je infrastruktura ono što povezuje.

- Interes Srbije, sigurna sam i Hrvatske, je da pronađemo način da smanjimo gužve na graničnim prelazima, kako za transport robe, tako i da smanjimo čekanje putnika na ulazak u Hrvatsku - rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da se može raditi zajedno na projektima na železnici, i da srpske i hrvatske građevinske firme imaju veliko iskustvo.

- Možemo da razgovaramo o tome kako da zajednički nastupaju na budućim velikim infrastrukturnim projektima u regionu. Postoji toliko stvari koje zajedno možemo da uradimo i u vodnom saobraćaju - rekla je Mihajlović.

Ona ističe da Srbija želi da upozna Hrvatsku sa svojim sistemom izdavanja elektronskih građevinskih dozvola, po kojima je Srbija 10. na svetu na Duing biznis listi Svetske banke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading