NOVI GRANIČNI PRELAZ IZMEĐU SRBIJE I MAĐARSKE: Stefanović potpisao sporazum!

Autor:

Vesti

09.02.2018

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović potpisao je u Budimpešti sa mađarskim ministrom unutrašnjih poslova Šandorom Pinterom sporazum koji predviđa otvaranje dva nova granična prelaza između naših zemalja.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Potpisivanje sporazuma

Dopunom Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske o graničnoj kontroli u drumskom, železničkom i vodnom saobraćaju predviđeno je da se u aprilu otvori granični prelaz Rastina–Bačstentđerđ, dok će prelaz Rabe–Kibekhaza početi sa radom nakon što se obezbedi adekvatna infrastruktura, neophodna tehnička i materijalna sredstva, kao i oprema.

Ministri Stefanović i Pinter danas su imali i bilateralni sastanak na kome su razgovarali o daljem unapređenju saradnje dve policije u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala koja je, prema oceni ministara, iz godine u godinu sve bolja.

Stefanović i Pinter razgovarali su i o problemu iregularnih migracija, ali i drugim važnim pitanjima u oblasti policijske saradnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (47)

Loading
Srdjan

09.02.2018 16:50

Vazno je sto je saradnja Srbije i Madjarske sve bolja i kvalitetnija.To je veoma bitno jer se radi o dve zemlje koje se granice.

Zdravko

09.02.2018 16:51

Neka je na zdravlje i spasenije .

Borko

09.02.2018 17:02

Manje gužve i čekanja, super.

Lidija

09.02.2018 17:05

Madjarska je pravi prijatelj Srbije. Otvaranje novih granicnih prelaza je u interesu svih.