BRNABIĆEVA: Odnosi Srbije i Mađarske na istorijski visokom nivou

Autor: Tanjug

Vesti

09.02.2018

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odnosi Srbije i Mađarske su na istorijski najvišem nivou i Srbija će nastaviti da ulaže u te odnose, poručila je danas u Budipmešti predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i zahvalila Mađarskoj na podršci Srbiji na putu ka EU i na tome što, kako je rekla, često hrabro zastupa interese Srbije u Briselu.

RepublikaFoto: Tanjug/Vlada Republike Srbije
Ana Brnabić u Mađarskoj

Brnabić je u zajedničkom obraćanju novinarima sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom posle sednice dve vlade, istakla da su odnosi na istorijski visokom nivou, pre svega kao rezultat lične posvećenosti i prijateljstva predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Orbana, te da su na tako dobrim ličnim odnosima u prethodnom periodu započeti i urađeni važni projekti.

- To je ono što ja, kao premijerka sa svojim timom treba da nastavim. I ovde sam danas da snažno poručim da smo posvećeni odnosima i prijateljstvu sa Mađarskom i da ćemo nastaviti da gradimo te odnose i da puno ulažemo u njih - poručila je premijerka.

Ona je zahvalila Mađarskoj na kontinuiranoj podršci evropskom putu Srbije, tehničkoj, ali i svakoj drugoj i kako je dodala, na "često nekim hrabrim i jasnim zastupanjem inetersa Srbije u Briselu".

Istovremeno, čestitala je mađarskom kolegi na, kako je rekla, fantastičnim ekonomskim uspesima, u porastu izvoza i smanjenju nezaposlenosti, što je, istakla je, i Srbiji veliki pokazatelj da je moguće preokrenuti ekonomsku situaciju u jednoj deceniji.

- To je put kojim Srbija ide. Sada možemo da se pohvalimo dobrim rezultatima u odnosu na prethodnih četiri-pet godina, ali moramo još puno da radimo da bismo došli tamo gde je Mađarska danas i nadam se da ćemo na nekoj sledećoj sednici moći zajedno da se radujemo tim uspesima - rekla je Brnabićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading