ŠABIĆ: Nisam uzeo pare od Karića za seks-aferu

Autor:

Vesti

08.02.2018

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rodoljub Šabić i Meho Omerović, kao tadašnji funkcioneri Socijaldemokratije, bili su 2001. godine među 15 članova Predsedništva te stranke koji su tražili smenu lidera Vuka Obradovića zbog navodnog seksualnog uznemiravanja svojih saradnica, a pre svega Ljiljane Nestorović.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Rodoljub Šabić

Šabić, sada poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, negira da je pozadina smene njihovog stranačkog šefa bila "motivisana" parama Bogoljuba Karića, kao što tvrdi Vukov brat Miloš Obradović, o čemu je Srpski telegraf juče pisao.

- Nikakav novac za to nisam primio, to je uvreda. Vuk je sve nas koji smo hteli da nam objasni odnos prema ženama isključio iz stranke, a onda i mi njega. Sigurno nisu sve te žene primile novac da bi tako nastupile u javnosti. Sve one bile su njegove saradnice koje je sam birao - kaže Šabić, koji je u to vreme bio i potpredsednik Skupštine Srbije.

On kaže da je stao na stranu koleginica, jer ga Obradović nije ubedio da nije kriv, mada je sud kasnije presudio u korist Vuka Obradovića.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Bogoljub Karić

- Čovek nije živ, pa je neprijatno da pričam, ali razgovarao sam sa njim tada o tome i nije me uverio da nije tačno to za šta su ga optuživale žene. Onda nije bilo seksualnog uznemiravanja u krivičnom zakoniku, pa je osuđen po tužbi Ljiljane Nestorović za uvredu, jer se tada tako kvalifikovalo to delo. On je onda sve nas tužio, a iako su neki mogli, niko se nije pozvao na imunitet. Odazvali smo se na sve sudske pozive, dok je on pobegao sa suđenja i odustao od tužbe - priča Šabić.

Kao jedan od potpisnika smene Vuka Obradovića bio je i aktuelni poslanik iz redova SDPS Meho Omerović.

Njemu na teret stavlja se i to da je 2005. bio jedan od petoro poslanika koji su osnovali novi poslanički klub "Za evropsku Srbiju", koji je navodno finansirao Bogoljub Karić iako njegova stranka nije ni učestvovala na izborima. Omerović se juče nije javljao na telefon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (47)

Loading
Cokaa

08.02.2018 18:51

Strasno o cemu oni polemisu!!!!

BORIS

08.02.2018 19:03

Čim se toliko pravda tu je nešto sumnjivo.

samanta

08.02.2018 21:16

@BORIS - šabic mi ne uliva poverenje.

Zoran

08.02.2018 19:04

Od Sabica me nista ne iznenadjuje. Taj je spreman na sve, samo ne na posteno ponasanje.