ŠEŠELJ: "Ukinuti finansiranje medija i NVO koje vrše antisrpsku funkciju!"

Autor: Tanjug

Vesti

07.02.2018

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nosilac liste Srpske radikalne stranke za beogradske izbore Vojislav Šešelj i kandidat za gradonačelnika Milan Damjanović obišli su danas Kalemegdan, a lider radikala je tom prilikom objasnio na koji bi način uticao na medije i nevladine organizacije ukoliko dođe na vlast u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/Srpska radikalna stranka
Vojislav Šešelj objasnio kako bi uticao na medije

Kako je rekao, on bi "ukinuo finansiranje svih nevladinih organizacija koje deluju protiv Srbije i srpskog naroda", kao i "finansiranje medija koji su u antisrpskoj funkciji".

- Mediji treba da idu na tržište, a da se finansira samo ono što je zaista od nacionalnog ili gradskog značaja. A sve ostalo, kako se ko snađe na tržištu - kategoričan je lider radikala.

Šešelj i Damnjanović građanima centralnih beogradskih opština predstavili su program radikala kojim se mogu obezbediti sredstva za razvoj kulturnog života.

Foto: Tanjug/Srpska radikalna stranka
Lider radikala obišao Kalemegdan

- Upravljanje Beogradom kao metropolom, kao zaista velikim gradom, ne podrazumeva samo rešavanje komunalnih problema. Beograd ima vrlo visok stepen samouprave i ima vrlo značajne funkcije u kulturnoj sferi. Ono što država i lokalna samouprava treba da finansiraju, to je dakle sračunato sa nekim nacionalnim interesom: da se podstaknu domaći dramski pisci, da se motivišu režiseri da režiraju domaće drame: i starih i novih autora, a da sve to ima jednu patriotsku poruku, jer ono što ima patriotsku poruku treba država da finansira, a ono što nema, nek prepusti tržištu - kazao je Šešelj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading