ŠTA SE DEŠAVA? Đurić: Beograd nije dobio podatke iz istrage o ubistvu Ivanovića!

Autor: Tanjug

Vesti

07.02.2018

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Beograd nije dobio nijednu informaciju iz istrage o ubistvu Olivera Ivanovića - izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

RepublikaFoto: Tanjug
Marko Đurić

Na tvrdnje iz Tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici da su spremni da sarađuju sa Beogradom i da su informacije iz istrage prosledili Beogradu, Ðurić kaže da je razgovarao sa predstavnicima svih državnih organa i ništa nisu dobili od Prištine.

Ništa od informacija

- Mene takve tvrdnje zabrinjavaju, jer u Beograd ništa nije stiglo. Razgovarao sam sa pravosudnim organima, predstavnicima ministarstva i ništa nisu dobili od Prištine. To govori o karakteru istrage - rekao je Ðurić za RTS.

Govoreći o izveštaju Antonija Guterasa koji će danas biti pred Savetom bezbednosti UN - opomene Prištini i zahtev da se otkriju ubice Olivera Ivanovića, Ðurić kaže da samo održavanje sednice Saveta bezbednosti o Kosovu i Metohiji užasno nervira separatiste u Prištini, jer to dokazuje da na KiM ništa nije rešeno.

- Iako su jednostrano pokušali da reše status, još uvek na nivou svetskih organizacija ta tema nije regulisana kako njima odgovara. Za nas je to prilika da iznesemo istinu o tome šta se tamo dešava, o položaju našeg naroda - naglasio je direktor Kancelarije za KiM.

Porastao ugled Srbije

Govoreći o Strategiji o proširenju EU, on je rekao da je to dobra i važna vest za Srbiju i da pokazuje da porastao ugled naše zemlje u Međunarodnoj zajednici i da sada zauzima bolje mesto.

- To mnogo znači po pitanju naše borbe za očuvanje KiM, zato što jača Srbiju u Evropi i znači da imamo veći kapacitet. Nije čudo što su Prištini pomalo ljubomorni na sve to - rekao je Ðurić.

On je naglasio da je to rezultat politike koju vodi predsednik države i Vlada Srbije, te da je dobar odnos sa EU važan zbog ukupnog spoljno političkog položaja Srbije, zbog ekonomije, investicija. 

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Oliver Ivanović

Dodaje i da bi voleo da se Zajednica srpskih opština mnogo češće pominje u međunarodnim krugovima.

Upitan da li su problemi Srba na KiM mogli ranije da budu rešeni ranije, pre posete predsednika države, on je rekao da je u prethodnom periodu urađeno mnogo toga.

- Poseta predsednika je za njih značila da je Srbija sa njima, da će imati podršku da ostanu i opstanu. Za ostatak Srbije da ljudi sa KiM dobiju lice - ime i prezime, kao što je mali Vasilije, Dubići, Milan Kovačević. Pokrenuo se talas solidarniosti, što je veoma važno - naglasio je Ðurić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (41)

Loading
Stojkovic_NBG

07.02.2018 10:44

Ubistvo Olivera Ivanovica je strasan zlocin, i ubica mora biti pronadjen i kaznjen!

Stojkovic_NBG

07.02.2018 10:46

Ubica treba da se pronadje, Treba zahtevati od KiM podatke o istrazi ovog strasnog zlocina!

Ela

07.02.2018 11:31

To se i ocekivalo!

Ela

07.02.2018 11:34

Rade na vremenu!