SAŠA KOSTREŠ NA ČELU PUPS U BOLJEVCU

Autor:

Vesti

13.03.2023

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izborna skupština Opštinskog odbora Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda Boljevac održana je danas u prisustvu delegata svih mesnih odbora i velikog broja gostiju, a za predsednika ovog opštinskog odbora izabran je po prvi put Saša Kostreš.

SAŠA KOSTREŠ NA ČELU PUPS U BOLJEVCU

Foto: PUPS - Solidarnost i pravda

„PUPS u Boljevcu, zajedno sa svojim koalicionim partnerom SNS-om prednjači u svim akcijama koje za cilj imaju da poboljšaju život penzionera, ali i domaćina u seoskim sredinama. Ljudi to prepoznaju i zato nam masovno prilaze. Naši mesni odbori u selima su centri okupljanja penzionera, ali i mladih poljoprivrednika. Ovo je ujedno i početak pripreme za predstojeće lokalne izbore“ izjavio je Kostreš.

Gosti iz lokalne smouprave bili su predsednik Opštine Boljevac Nebojša Marjanović, zamenica predsednika Opštine Slađana Đimiš i predsednica Skupštine opštine Jelena Milosavljević.

Predsednik opštine Boljevac istakao je da je saradnja između SNS-a i PUPS-a u lokalnoj samoupravi izuzetno čvrsta i plodotvorna. Posebno je istakao doprinos uglednih žitelja Boljevca iz redova PUPS-a, poput svima drage i poštovane nastavnice Milene Trtić. Primer uspešne saradnje je i besplatan prevoz za sve  meštane starije od 65 godina. Marjanović je na ovom skupu posebno zahvalio Vladi Republike Srbije i Ministarstvu za brigu o selu na donaciji za kupovinu minibusa za prevoz seoskog stanovništva, kao i na učešću u realizaciji „Miholjskih susreta sela“ koji su izazvali ogromno interesovanje meštana. Čestitajući izbor novom predsedniku Opštinskog odbora PUPS Boljevac, Marjanović je podvukao da očekuje da će saradnja biti nastavljena na dobrobit svih žitelja Boljevca

Republika

Foto: PUPS - Solidarnost i pravda

 

 

Predsednik izvršnog odbora PUPS - Solidarnost i pravda Ilo Mihajlovski izjavio je „Naši unutarpartijski izbori održavaju se u 130 gradskih i opštinskih odbora širom Srbije. Cilj nam je kadrovsko i organizaciono jačanje Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda. Istovremeno, to je i puna akciona i kadrovska osposobljenost da se realizuju osnovni programski ciljevi PUPS - Solidarnost i pravda, ali i početak ozbiljnih priprema za buduće izbore na svim nivoima. Tu su zajedno penzioneri, poljoprivrednici i proleteri i ono što je sada potpuno vidljivo, zajedno su i mladi i stari“.

Jedna od prvih i najznačajnijih konstatacija ovog skupa je da se, odlukom države da od januara 2023. godine penzije prate plate, ostvaruje osnovni vrednosni stav Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda – poznat kao Tri P, čime se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega. 

PUPS - Solidarnost i pravda snažno se zalaže za predlog Milana Krkobabića o uvođenju tzv. socijalnih - garantovanih penzija od najmanje 100 evra. Ovaj poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda. Među njima je najveći broj žena sa sela i ovakav vid davanja bila bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, radeći u domaćinstvu i poljoprivredi.

Republika

Foto: PUPS - Solidarnost i pravda

 

 

Prioritet PUPS – Solidarnost i pravda ostaje i oživljavanje zadrugarstva u selima dodelom bespovratnih sredstava zadrugama, uvođenje Garantnog fonda za strateške poljoprivredne proizvode, koji bi doneo nužnu sigurnost poljoprivrednicima, kao i zalaganje za reformu PIO fonda u delu obračuna i uplata doprinosa za poljoprivrednike.
 

PUPS – Solidarnost i pravda nastavlja zalaganje i za mlade poljoprivrednike inicijativom o dodeli, bez naknade, do 50 hektara državne zemlje koja nije već data u zakup, mladim ljudima koji žele da je privedu nameni i obrađuju.

Borba za radnike nastavlja se pozivanjem stranih kompanija na internu i eksternu korporativnu odgovornost, kako bi naši radnici imali jednaka prava kao i radnici u matičnim zemljama tih kompanija, pre svega kroz korporativne ugovore i participiranje u dobiti preduzeća.

Na današnjoj sednici izabrani su potpredsednici Opštinskog odbora Boljevac Ozrica Radosavljević, Draža Rajkucić i Milena Aleksić, kao i članovi stalnog sastava Opštinskog odbora, Nadzorni odbor, Disciplinska komisija i sekretar.

Izbornoj skupštini prisustvovali su potpredsednik Izvršnog odbora Dragan Stanojević i član Izvršnog odbora Radomir Veljković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading