NEVEROVATNO MULJANJE: Orić bi da vodi srpsko tužilaštvo za ratne zločine?!

Autor: alo.rs

Vesti

05.02.2018

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik višeg javnog tužilaštva koji je tukao snaju kandidat je za zamenika tužioca za ratne zločine i najbliži prijatelj kuma Nasera Orića.

RepublikaFoto: Tanjug/E. BURLOVIĆ
Naser Orić

Slučaj zamenika višeg javnog tužioca iz Novog Pazara Edisa Arifovića koji je tukao snaju i pretio joj ubistvom mogao bi da razotkrije neverovatan lanac korupcije u vrhu srpskog pravosuđa. Osim toga, kako Alo! saznaje, Arifović ima moćne zaštitnike u Beogradu, Novom Pazaru, ali i Sarajevu, a među njima je i kum ratnog zločinca Nasera Orića.

Upravo su Orićevi ljudi u Beogradu S. D. i Novom Pazaru V. T. preko najvećih sudskih instanci insistirali da Arifović dobije ni manje, ni više već funkciju zamenika tužioca u Tužilaštvu za ratne zločine. To bi značilo da bi jedan od najvećih zločinaca nad Srbima Naser Orić dobio mogućnost ne samo da zaštiti sebe, već i da hapsi ratne zločince, što je samo po sebi neverovatno i graniči se sa zdravim razumom.

RepublikaFoto: Promo foto
Edis Arifović

Proteklog vikenda se u Novom Pazaru vodila prava bitka između višeg tužioca Milene Mrvić, koja je rešena da istera do kraja slučaj porodičnog nasilja čiji je vinovnik njen kolega, ali je u svojim nastojanjima naišla na velike opstrukcije. Naime, odmah po saznanju da je njegov ortak tukao snaju, član Državnog veća tužilaca Srbije S. D. uključio se u celi slučaj, a tužiteljki Mileni Mrvić sa viših instanci stigle su pretnje da će dobiti otkaz ukoliko ne stopira čitav slučaj.

Arifović, S. D. i V. T. su odranije u vrlo bliskim odnosima, a list Alo! piše da ima u posedu zajedničke fotografije V. T. sa ratnim komandantom Srebrenice i jednim od najvećih ratnih zločinaca u minulom ratu Naserom Orićem.

- V. T. ima i političku funkciju u Sandžaku, a inače je državljanin Bosne i Hercegovine sa prebivalištem u Sarajevu. Pod potpunom je kontrolom Bakira Izetbegovića, a povezan je i s kriminalnim elementima na Kosovu i Metohiji. Međutim, on je pod potpunom tužilačkom zaštitom kako u Prištini i Kosovskoj Mitrovici, tako i u Novom Pazaru, Kraljevu i Kragujevcu, a preko S. D. čak i u Beogradu - zaključuje izvor.

RepublikaFoto: Promo foto
Devojka koju je Arifović pretukao

Da podsetimo, zamenik višeg javnog tužioca u Novom Pazaru Edis Arifović osumnjičen je za nasilje u porodici, zbog čega mu je u petak izrečena hitna mera zabrane prilaska i kontaktiranja sa žrtvom, inače snajom A. Č. (24). Osnovni sud u Novom Pazaru istu meru izrekao je i tužiočevom sinu A. M. (21).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Arditi

05.02.2018 15:26

Pa, ovo je necuveno, sta ljudima pada na pamet!

Vexx

05.02.2018 16:33

Odavno je ovog zlocinca trebalo osuditi!!!

DAINO

05.02.2018 17:13

Strasno.Ovo treba ispitati i ako ima osnova,obavezno sankcionisati.