RAMUŠ HARADINAJ ZAPRETIO AMERICI I EVROPI: Biće rata ako ne rešite problem na Balkanu!

Autor:

Vesti

02.02.2018

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ramuš Haradinaj i dalje preti ratom na Balkanu u ime velikoalbanske ideje! Ovog puta dramatično upozorenje uputio je ni manje ni više nego Amerikancima i EU tako što im je poručio da se ne igraju vatrom, te da u što kraćem roku reše pitanje statusa pokrajine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Upao u sopstvenu zamku: Ramuš Haradinaj

- Ako SAD ne investiraju svoju energiju ovde, ceo region će biti pogođen. Situacija na Kosovu nije održiva ukoliko će nas do daljeg držati u neizvesnosti - rekao je Haradinaj i dodao da nije u redu držati dva miliona ljudi u neizvesnosti.

Iskrena provokacija

Istovremeno, bivši komandant OVK koji na rukama nosi krv srpskih civila, priznaje da njegovi stavovi možda međunarodnoj zajednici zvuče provokativno, ali da je on "samo iskren" u tome što radi.

Haradinaj: Neretko sam u razgovorima iskren, pa su moji stavovi mogli biti shvaćeni i kao pretnja

- Neretko sam u razgovorima sa evropskim i američkim zvaničnicima bio iskren, pa su možda moji stavovi mogli biti shvaćeni i kao pretnja. Priznale su nas 23 države članice EU i preostalih pet bi trebalo isto da uradi. Priznalo nas je 100 država, hajde da završimo ovaj posao - uputio je opasan apel Briselu i Vašingtonu Haradinaj.

Da pretnje krvavim sukobom nisu tek prazne reči, dokaz je i to što je prethodno tvrdio da će kad-tad uzeti Srbiji sve do Niša ukoliko iz Ustava ne izbriše Kosovo. U zveckanju oružjem, podsetimo, najviše se proslavio njegov rođeni brat i poslanik u kosovskoj skupštini Daut Haradinaj, koji je poručio da će početak rada Specijalnog suda u Prištini aktivirati vojsku OVK.

Uplašen do smrti

Bivši diplomata Živadin Jovanović za Srpski telegraf ističe da je Haradinaj očigledno do smrti uplašen i preti.

- Nekadašnji pulen Vašingtona Haradinaj svestan je da mu je Specijalni sud za zločine OVK za petama i poziva Amerikance da se hitno uključe u pregovore sa Beogradom kako bi skrenuo pažnju na sebe. Preti da će izazvati sukobe na Balkanu da bi dobio ono što hoće, međutim, vreme Klintonovih je prošlo i on je završio karijeru - podvlači Jovanović.

Spoljnopolitički novinar Jakša Šćekić kaže da bi Haradinaju bilo bolje da ispuni ono što su obaveze Prištine umesto da neprestano provocira.

- Neka on prvo završi ono što međunarodna zajednica od njega traži, a to je Sud za ratne zločine i ZSO, pa će tek onda biti u mogućnosti da nešto drugo traži od Amerikanaca, Brisela ili Rusa. Govori da će biti ponovo rat na Balkanu ako se Amerikanci ne umešaju? Neće i tačka - zaključuje Jakšić.

Ovako vođa OVK preti
- Ako Evropa i Amerika ne urade ovaj posao, onda nam ne preostaje ništa drugo nego da uvedemo reciprocitet, dok oni (Srbija) drže Kosovo u svom ustavu, onda je red na nas da i trećinu njihove teritorije uvrstimo u našu teritoriju
- U martu će se bezbednosne snage pretvoriti u kosovsku vojsku
- Ako nam Vašington ne pomogne, sami ćemo morati da odradimo svoje poslove

- Založiću se za regulisanje kosovskog državljanstva za Albance koji žive u istočnom Kosovu (naziv pod kojim Priština podrazumeva Albance u oblasti Preševa, Bujanovca i Medveđe)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading