BOGDANOVIĆ: Snimak je fejk!

Autor:

Vesti

09.02.2023

23:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boban Bogdanović, predsednik pokreta Odgovor, reagovao je na pisanje Republike koja je objavila tekst prenoseći saznanja kosovskog portala Periskopi.

BOGDANOVIĆ: Snimak je fejk!

Foto: printskrin

Sporni sadržaj preuzet je sa portala periskopi.com.

Tim povodom nam se sa zahtevom za demanti obratio Bogdanović.

U skladu sa zakonom o informisanju Republike Srbije, molim vas da u vašim novinama kao i na portalu u celosti objavite moj demanti, povodom objave lažnog video snimka i fotografija (deep fake) koji je dostavljen redakciji kosovskog portala www.periscopi.com a koji ste bez prethodne provere autentičnosti materijala, isti preuzeli i objavili.

Na taj način ste sa slučajno ili sa očitom namerom u cilju moje diskreditacije, doveli u zabludu javnost Srbije.

Obzirom da je portal www.periskopi.com objavio demanti, i nedvosmisleno ukazao da ne mogu potvrditi autentičnost snimka, a u cilju zaštite mog imena, ugleda i časti, očekujem da ćete i celosti objaviti moj demanti, odnosno ono što ste po zakonu u ovakvim slučajevima u obavezi.

Demanti sa sajta periskopi.com prenosimo u celosti

Dragi,

U skladu sa Zakonom o informisanju, na svom portalu objavite moj pun odgovor i obraćanje kosovskoj javnosti povodom objavljivanja lažnog video snimka koji je poslat Vašoj redakciji.

Vaš portal Periscope juče je objavio video montažu poznatiju kao „duboki lažnjak“, katastrofalnog kvaliteta, gde se sumnja da koristim opijate sa naslovom:

Ekskluzivno: Srpski političar koji se sastao sa premijerom Aljbinom Kurtijem snimljen kako konzumira narkotike (VIDEO)

Autor ovog „dubokog lažnjaka“ je zloupotrebio Vašu redakciju da diskredituje mene i političku agendu pokreta Odvor, čiji sam predsednik i koji poštuju mnogi građani Kosova, političke partije i međunarodna zajednica.

Mnoge kriminalne i bezbednosne strukture, posebno sa severa Kosova, koje blisko sarađuju sa pojedinim kosovskim političarima, nisu zadovoljne konačnim rešenjem i pravno obavezujućim sporazumom između Kosova i Srbije, koji bi obezbedio trajni mir i stabilnost Zapadnog Balkana, ekonomski napredak Kosova, kao i integraciju srpske zajednice u institucije Kosova.

Ovakvi zlonamerni napori me neće omesti niti obeshrabriti, već će me još više motivisati u našoj zajedničkoj borbi za moderno demokratsko društvo, suživot i snažno partnerstvo Albanaca i Srba, članstvo Kosova u Evropskoj Uniji i članstvo Kosova u NATO.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading