ŠTA LI ČEKAJU?! Tužilaštvo u BG: Kosovski organi nisu nam ništa dostavili

Autor: Tanjug

Vesti

02.02.2018

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo za organizovani kriminal saospstilo je da još od dana ubistva Olivera Ivanovića, 16. januara, čeka da mu su kosovski organi dostave kopije zapisnika o uviđaju, fotodokumentaciju, skice lica mesta, kao i sve druge podatke koji mogu biti od značaja za rasvetljavanje krivičnog dela.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ubijen mučki, s leđa: Oliver Inanović

- Navedena dokumentacija se, bez izuzetka, prva sačinjava nakon izvršenja krivičnog dela i predstavlja osnov za dalji tok postupka. Prema saznanjima tužilaštva ova dokumentacija je sačinjena, ali do danas nije dostavljena Tužilaštvu za organizovani kriminal - navodi se u saopštenju. 

Napominje se da je 26. januara 2018. godine uputilo još jedan zahtev za uzajamnu pravnu pomoć kojim je traženo više dokaza, ali da ni po tom zahtevu do sada nije postupljeno.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je ukazalo da je 22. januara, 25. januara i 29. januara primilo tri zahteva za uzajamnu pravnu pomoć koje je Ministarstvu pravde Srbije dostavlila Kancelarija Specijalnog predstavnika EU u Prištini.

Najveći deo zahteva za uzajamnu pravnu pomoć odnosi se na dokaze za čije su pribavljanje potrebne naredbe suda, a sam tok pribavljanja zahteva odgovarajuću proceduru za koju je potrebno vreme, ukazano je u saopštenju. 


Tužilaštvo za organizovani kriminal je, kako ističe, od Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu dobilo odgovarajuće naredbe koje su prosleđene organima zaduženim za njihovu realizaciju. 

- Odmah po dobijanju dokaza i njihovoj analizi dokazi će biti prosleđeni tražiocu - navodi tužilaštvo. 

Kosovski tužilac Aleksander Ljumezi izjavio je danas da ima dokaze o ubistvu Ivanovića ali da Srbija ne sarađuje u otkrivanju identiteta počinioca ubistva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Milena

02.02.2018 18:09

Kosovski organi ili su nesposobni ili namerno bojkotuju Srbiju..

pop

02.02.2018 18:50

@Milena - Samo nas provociraju.

Pedja

03.02.2018 05:54

@Milena - I jedno i drugo

Miki

02.02.2018 18:13

Nece nam ni dostaviti nikakve informacije, jer njima nije u interesu da se pronadju ubice...