KOSOVSKI TUŽILAC O UBISTVU IVANOVIĆA: Srbija ne sarađuje, ne daje nam informacije!

Autor: Agencije

Vesti

02.02.2018

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni tužilac Kosova Aleksander Ljumezi izjavio je danas da tužilaštvo ima određene dokaze o ubistvu predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

RepublikaFoto: youtube.com/Slikovita Stvarnost
Oliver Ivanović

On je dodao da, i pored zahteva iz Prištine, pravosudni organi Srbije nisu dostavili informacije koje imaju o tom zločinu.

- Mi imamo neke dokaze, koje smo do sada obezbedili, ali je potrebno preduzeti mere na otkrivanju identiteta izvršioca tog krivičnog dela - kazao je Ljumezi u intervjuu za portal Arbreshi.info.

On je kazao i da institucije Srbije, i pored zahteva iz Prištine, ne sarađuju sa pravosudnim organima Kosova na otkrivanju identiteta ubice.

- Bilo je zahteva i od strane vlasti u Srbiji da sarađujemo. Mi smo rekli da smo spremni da primimo sve informacije koje eventualno imaju o ubistvu Olivera Ivanovića kako je to predviđeno Zakonom o međunarodnoj saradnji. Do sada nam nisu dali informacije, mi ih očekujemo - kazao je kosovski državni tužilac.

Istragu o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića vode dvojica tužilaca Osnovnog tužilaštva u Mitrovici, jedan Srbin i jedan Albanac.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mesto zločina

Predsednik samoproklamovanog Kosova Hašim Tači izjavio je u četvrtak da će istražni organi Kosova vrlo brzo izneti konkretne rezultate istrage ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Tači je na konferenciji za novinare kazao da je ubistvo Ivanovića "kriminalno mafijaški akt, bez tačnih podataka o političkom motivu".

Lider pokreta Sloboda, demokratija, pravda Oliver Ivanović upucan je 16. januara ispred stranačkih prostorija u Kosovskoj Mitrovici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading