Vučić: Ako Srbi i Albanci ne nađu rešenje za Kosovo, biće to još jedna greška u istoriji!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

02.02.2018

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u intervjuu najtiražnijem bečkom dnevniku "Kronen cajtung", da će, ako Srbi i Albanci ne mogu naći rešenje za pitanje Kosova i Metohije, za šta su potreban kompromis i ustupci, to biti još jedna greška više u istoriji naša dva najveća naroda na Balkanu.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić u zvaničnoj poseti Austriji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je, u intervjuu najtiražnijem bečkom dnevniku "Kronen cajtung", da će, ako Srbi i Albanci ne mogu naći rešenje za pitanje Kosova i Metohije, za šta su potreban kompromis i ustupci, to biti još jedna greška više u istoriji naša dva najveća naroda na Balkanu.

Vučić, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Austriji, zahvalio je kancelaru Sebastijanu Kurcu za podršku Srbiji, to što je uvek bio otvoren za težnje naše zemlje, što je bio jedan od malobrojnih koji su sa našim narodom razgovarali uz poštovanje.

- Sada je na nama da obavimo naš deo zadataka. Najveći problem je naravno rešenje kosovskog pitanja. Za to smo pokrenuli dijalog među nama samima i moramo pronaći kompromis, u kojem će Albanci i Srbi morati da učine ustupke. Ako nam to ne uspe onda ćemo imati još jednu grešku više u istoriji dva najveća naroda na Balkanu - objasnio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (47)

Loading
Lena

02.02.2018 10:59

Mora se doci do kompromisa izmedju Srba i Albanaca, ali priznanja nezavisnom Kosovu nece biti

Bojan

02.02.2018 10:59

Probleme ne treba ostavljati po strani vec ih resavati u cilju boljeg funkcionisanja u buducnosti.

Ines

02.02.2018 11:04

Svi se nadamo dobrom kompromisu i rešavanju problema na KiM.

sasa

02.02.2018 12:01

@Ines - Dijalogom se moze doci do resenja situacije na KIM