VELIKA POČASNA ZLATNA MEDALJA ZA VUČIĆA

Autor: Tanjug

Vesti

01.02.2018

20:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Privredne komore Austrije Kristof Lajtl uručio je večeras u Beču predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću najviše priznanje austrijske privrede, "Veliku počasnu zlatnu medalju", istakavši da je učinio mnogo za svoju zemlju, region, ali i partnerstvo sa Austrijom i Evropom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vredno priznanje za predsednika Srbije

Predsednik Vučić rekao je da mu je velika čast što dobija ovo značajno priznanje.

Srbija pouzdan partner

- Ovo je velika čast i priznanje za mene i znači još veću odgovornost u budućnosti. Budite uvereni da ću učiniti najbolje što mogu da očuvamo put Srbije u EU, ali i dalje pospešujemo saradnju sa Austrijom. Bićemo lojalni i poudzan partner Austrije - naglasio je Vučić u obraćanju austrijskim privrednicima.


Rekao je i da je, kada je sa Lajtlom pre više godina počeo da priča o saradnji, trgovinska razmena bila manja od 650 miliona evra, a sada je više od milijardu evra.

- Ima i sve više investitora iz Austrije koji dolaze u Srbiju. Sproveli smo mnoge reforme u proteklo vreme, smanjili deficit, i dve godine za redom imamo suficit, smanjili smo javni dug sa 77 odsto BDP-a na 57, i dalje se smanuje. Uspeli smo da smanjimo i stopu nezaposlenosti sa 25,9 odsto na 12 procenata - ukazao je Vučić.

Takođe je preneo da je Srbija prošle godine uspela da privuče 52 odsto direktnih stranih investicija celog Zapadnog Balkana, tri puta više od Hrvatske koja je članica EU.


Rekao je da mu se čini da je mnogo toga urađeno zahvaljujući tome što je naučeno od Lajtla i drugih prijatelja.

Zlatna medelja pre Olimpijskih igara

Lajtl je, prilikom uručenja, rekao da je "Velika počasna zlatna medalja" najviše priznanje koje postoji u Privrednoj komori, priznanje koje će on, kako je kazao u šali „dobiti kada nekad bude otišao u penziju“.

- Pre početka Olimpijskih igara vi dobijate zlatnu medalju. Kada odem, jednog dana, u penziju dobiću istu. To je najviše priznanje koje imamo da uručimo. Ponosni smo na ono što ste uradili za svoju zemlju, region, ali i partnerstvo sa Austrijom i Evropom - podvukao je on.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
Aleksa

01.02.2018 20:33

Vučić je zasluženo dobio visoko priznanje države Austrije.

Aleksa

01.02.2018 21:36

Vučić je u potpunosti zaslužio to priznanje.

Dule

01.02.2018 21:40

Ne secam se da je nekad dobio vece priznanje.

Koturaljka

02.02.2018 08:02

Odlikovanje za Vucica je i odlikovanje za Srbiju.