Šešelj o Nataši Kandić: ZA NJU JE KOLAC, A NE NOBEL!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nataša Kandić je za kolac, a ne za nagradu, poručuje Vojislav Šešelj, lider radikala, besan zbog toga što su dvojica američkih kongresmena iz redova Hilarinih demokrata nominovala predsednicu FHP za Nobelovu nagradu za mir.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Vojislav Šešelj

Inicijativu da se Kandićeva nagradi pokrenuli su senator Rodžer Viker i poznati albanski lobista Eliot Engel, osvedočeni mrzitelj Srba i kongresmen u koga Klintonova ima najviše poverenja.

- Ja bih Natašu Kandić kandidovao za glogov kolac. I u tom slučaju lično bih se potrudio da se nabavi što bolji glogov kolac, lično bih ga oblikovao i zašiljio i sa velikim zadovoljstvom bih je natakao na taj kolac - rekao je Šešelj za Srpski telegraf.

VELIKE ZASLUGE

U obrazloženju nekadašnje perjanice administracije Klintonovih zahtevaju da se Kandićeva nagradi jer su njenom zaslugom zločinci procesuirani u Hagu.

- Dokumentacija o zločinima na prostorima bivše Jugoslavije koju je Fond za humanitarno pravo dostavio Hagu bila je ključna za sprovođenje pravde kako na Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju tako i na sudovima za ratne zločine u zemljama regiona - piše u pismu upućenom norveškom komitetu za dodelu Nobelove nagrade.

Lično bih ga oblikovao i zašiljio i sa velikim zadovoljstvom bih je natakao na taj kolac

 

Istina je, međutim, da se NVO Nataše Kandić isključivo bavi optuživanjem Srba za ratne zločine i lobiranjem za ulazak naše države u zločinački NATO pakt. Poslednja u nizu akcija ove aktivistkinje za ljudska prava bilo je zalaganje da se general Ljubiša Diković optuži za ratne zločine u BiH i na Kosovu.

RepublikaFoto: Public
Nataša Kandić

USLOV: ZGAZI SRBE

S druge strane, poslanik SNS Vladimir Đukanović kaže da je očito da Nobelovu nagradu može da dobije svako ko je na liniji politike SAD.

- Što više Srba uništiš, zgaziš i nagrdiš, veće su šanse da je dobiješ. Nagradu slobodno možemo da preimenujemo u nagradu Hilarinih demokrata - zaključuje Đukanović.

Nominovana Kandićeva pak kaže da joj predlog albanskog lobiste deluje "nestvarno".

Nagradu slobodno možemo da preimenujemo u nagradu Hilarinih demokrata

 

- Imamo u vidu kakva je situacija na polju tranzicione pravde u svim državama na području bivše Jugoslavije, vrlo malo smo svi uradili, tako da nam se ovaj predlog za Nobelovu nagradu čini nestvarno i nije u skladu sa onim dokle smo posle svih tih ratova žrtava, posle 25 godina, stigli... Nismo se baš mnogo pomerili - rekla je Kandićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
mirko

03.02.2018 09:38

Voislave, Vas komentar je saljiv ali ozbiljno usmeren na tipove kao Kandicka i tu ste u pravu. Ali, kandidatura Kandicke je MASKA. Bice kandidovan VUCIC. On je Americki igrac broj jedan. Bice kandidovan od strane Klintonovih u koliko potpise trgovinu sa K i Met., sto nema pravo, ali se puno pravi pametan... Dokaz za njegovo pretvaranje je potez Moskve da ga preskoce sa dodelom ordena Prijateljsvtva Rusije, koje su dobili Kusturica, Nikolic i Dacic. Vucic nije jer NIJE PRIJATELJ RUSIJE. On je debelo zaglavio sa Amerikancima i EU koja je bombardovala i unistavala Srbiju. Vucic za Nobelovu nagradu. Hitlerov djak /djak Klintonovih i Blera savetnika/.