Vesić sutra u Briselu sa komesarima EU za transport i proširenje

Autor:

Vesti

24.01.2023

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić boraviće sutra u zvaničnoj poseti Evropskoj komisiji u Briselu, gde će sa zvaničnicima EU razgovarati o saradnji Srbije i Unije u oblasti transporta.

Vesić sutra u Briselu sa komesarima EU za transport i proširenje

Foto: MT Vlada Srbije

Ministar Goran Vesić

Vesića će primiti komesarka za transport Adina-Joana Valean i komesar za proširenje EU Oliver Varhelji.

“Srbija je zemlja kandidat za članstvo u EU, ali kada je transport u pitanju mi smo deo evropskih transportnih koridora. Ne postoji oblast u kojoj smo više povezani sa EU od transporta i to nije samo interes Beograda, već i Brisela. Vreme je da nas EU u sektoru transporta tretira kao zemlju članicu”, rekao je Vesić pre odlsaska u Brisel.

On je rekao da će EU uskoro Srbiji dati najveći ikada grant od 600 miliona evra za izgradnju brze pruge Beograd - Niš. 

“Zahvalni smo Evropskoj uniji na grantu za izgradnju brze pruge Beograd - Niš kao i za grantove za pruge Stalać - Đunis, Niš - Brestovac, Paraćin - Međurovo kao i za autoput Niš - Merdare. Srbija očekuje više pomoći i investicija od EU i to ću reći svojim sagovornicima. Srbija kao najveća i najznačajnija zemlja Balkana to zaslužuje”, rekao je Vesić.

Pored ministra Vesića u delegaciji Ministarstva saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture nalaze se državni sekretar zadužen za evropske integracije Vladimir Džamić i pomoćnica ministra zadužena za međunarodnu politiku i saradnju sa međunarodnim organizacijama Tanja Popović.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading