OU RTS ODGOVORIO OPOZICIJI: Dođite na sastanak da razgovaramo o kampanji

Autor: b92.net

Vesti

31.01.2018

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upravni odbor RTS predložio je opozicionim strankama da u subotu održe sastanak o koracima ka poboljšanju stanja i poštovanju medijskih zakona.

RepublikaFoto: google.rs/maps
Foto: Ilustracija

Odgovarajući na dopis 13 opozicionih stranaka i pokreta Upravni odbor RTS-a je na sednici održanoj 16. januara zatražio od Programskog saveta javnog servisa da u skladu sa svojim zakonskim obavezama, "ispita da li RTS sprovodi programska načela i obaveze utvrđene zakonom i da o tome obavesti UO".

- Na sednici je zaključeno da će RTS, svestan svojih zakonskih obaveza, i ovoga puta pratiti kampanju i predstavljanje stranaka u okviru zakonom predviđenih obaveza - navodi se u odgovoru koji je potpisao predsednik Upravnog odbora RTS-a Vladimir Vuletić. 

On je predstavnicima opozicionih stranaka i pokreta predložio da sastanak bude održan u subotu, 3. februara u 12 časova u sedištu RTS-a u Takovskoj 10. 

U dopisu upućenom RTS-u, opozicija je zatražila sastanak sa Upravnim odborom javnog servisa, kako bi se "utvrdili konkretni koraci ka poboljšanju stanja i poštovanju zakona". 

Opozicija je tada upozorila da će se, ukoliko ne dođe do sastanka i "upodobljavanja programa propisanim medijskim standardima", obratiti domaćoj i međunarodnoj javnosti i "pozvati na odgovarajuće akcije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (48)

Loading
Tegetbraon

31.01.2018 16:48

Meni se ovaj potez javnog servisa dopada. Svaka čast.

milica

31.01.2018 16:51

lep gest ali to neodgovara opoziciji

Verica

31.01.2018 16:57

RTS je učinio pravu stvar. Da li će to učiniti i N1?

Kune

31.01.2018 16:57

Opozicija namerava da samo ona bude prezentovana na RTS-u.