PRIŠTINA KRIJE ISTINU O LIKVIDACIJI OLIVERA: Albanci 15 dana opstruiraju istragu

Autor:

Vesti

30.01.2018

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko je ubio Olivera Ivanovića, ni 15 dana posle ubistva lidera kososvskih Srba nije poznato jer u istrazi koju vodi Priština nema nikakvog pomaka.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Strah Srba da će albanske vlasti na sve moguće načine pokušati da zataškaju ovo ubistvo usred bela dana u Kosovskoj Mitrovici nažalost se obistinio. Tako ni više od dve nedelje posle atentata vlasti na Kosovu tvrde da nemaju ama baš nijedan dokaz iz istrage o ubistvu.

Na sve to Priština ne dozvoljava Beogradu da se priključi rasvetljavanju ovog slučaja. Zbog toga, kako za Srpski telegraf navodi ministar odbrane Aleksandar Vulin, Srbija ne zna do kakvih su informacija došli nadležni na Kosovu.

Ivanović: Srbija i sve njene službe bezbednosti će nastaviti da traže odgovore

- Našim organima nije omogućeno da učestvuju u istrazi ubistva Olivera Ivanovića i zato ne možemo da kažemo sa sigurnošću šta je sve poznato o terorističkom napadu na Ivanovića, ali zato sa sigurnošću možemo da kažemo da je izvesno da je samo Srbiji iskreno stalo da se ubice i oni koji su ih poslali nađu i kazne. Srbija i sve njene službe bezbednosti će nastaviti da traže odgovore - poručuje Vulin.

Iz Kancelarije za KiM navode da nisu zadovoljni istragom jer još uvek nema ni konkretnih rezultata niti pune saradnje prištinskih institucija sa bezbednosnim institucijama na državnom nivou.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

- Umesto saradnje vidimo samo nervozne izjave i želju da se odgovornost prebaci na sever i Srbe, što samo po sebi dosta toga govori - ističe Marko Đurić, direktor Kancelarije.

To što je naša zemlja isključena iz istrage jasan je pokazatelj da Priština ne želi da rasvetli slučaj o ubistvu Ivanovića, smatra Dragomir Anđelković, politički analitičar.

10 policajaca radi na slučaju ubistva ivanovića

- Da je Priština želela da se razotkrije ko je ubio Olivera Ivanovića, pristala bi da nas uključi u istragu. Ovako Srbija nema nikakav uvid u to šta se dešava na Kosovu. Da nemaju razloga da nešto sakriju, oni bi izneli sve činjenice i dokaze koje imaju. S obzirom na to da one moraju da budu iole smislene, najlakše je da kažu da nemaju nikakvih detalja - objašnjava on.

Kosovska policija do zaključenja broja nije odgovorila na naša pitanja o toku istrage ubistva Olivera Ivanovića, koji je ubijen 16. januara ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

OVAKO SU NAM MAZALI OČI

17. januar

direktor Policije Kosova Špend Mađuni izjavio da je formirana specijalna jedinica koja se bavi istragom ubistva Olivera Ivanovića, te da će policija uraditi sve što može na njegovom rasvetljavanju.

19. januar

Hašim Tači rekao da ne može da utiče na istragu, ali da početne informacije obećavaju da će istina o inspiratorima i egzekutorima ubistva lidera kosovskih Srba biti otkrivena u budućnosti.

21. januar

Ramuš Haradinaj izjavio: "Ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića je strašan događaj, tragedija" i dodao da su zainteresovani da rasvetle slučaj i otkriju istinu. "Mogu postojati razni motivi, politički i kriminalni, ali nisu etnički."

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Sahrana Olivera Ivanovića

24. januar

zamenik komandanta Kosovske policije u Severnoj Mitrovici Besim Hoti izjavio je da se u slučaju ubistva Olivera Ivanovića sprovodi intenzivna istraga, ali da u tom trenutku nema osumnjičenih niti informacija koje bi mogle da budu objavljene u javnosti.

28. januar

portparol Državnog tužioca Kosova Ekrem Ljutfiu naveo da Državno tužilaštvo Kosova intenzivno radi na otkrivanju izvršioca ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, ali da još nema ničega konkretnog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (84)

Loading
ognjen

30.01.2018 20:35

Od njih nećemo nikada saznati istinu.

koja

30.01.2018 20:43

Nekako se znalo unapred da će ovo biti problem.

Vlajko

30.01.2018 20:43

Dokle god je samo Priština uključena u istragu ništa se neće otkriti.

Daki

30.01.2018 20:45

Cim vrse opstrukciju - umesani su.