POLICIJSKA MAFIJA I TAJKUNI UDARAJU NA MUP: Najava čišćenja sumnjivih kadrova u MUP izazvala PANIKU

Autor:

Vesti

09.01.2023

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cilj je da se kroz blato provuku časni profesionalci koje je novi ministar doveo iz BIA, otkriva izvor Republike

POLICIJSKA MAFIJA I TAJKUNI UDARAJU NA MUP: Najava čišćenja sumnjivih kadrova u MUP izazvala PANIKU

Foto: ST/D. KADIĆ

Čvrsta namera ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića da MUP očisti od kriminalnih elemenata i da za najbliže saradnike dovede prekaljene profesionalce izazvala je pravu paniku među pojedinim tajkunima i delovima policije koji su položaje koristili za bogaćenje i saradnju sa mafijom, saznaje Srpski telegraf od dobro obaveštenog izvora iz bezbednosnih službi.


Na čelu udarne ekipe koja ima osnovni zadatak da razbije dosadašnju mafijašku hobotnicu koja je bila na putu da potpuno razori MUP našli su se provereni kadrovi iz Bezbednosno-informativne agencije (BIA), koji su se već dokazali u borbi protiv kriminala.

Foto: MUP

 

 

- Radi se o beskompromisnim ljudima, potpuno posvećenim policijskom poslu. Oni su već bili u BIA kada je Gašić svojevremeno došao na čelo agencije, brzo se uverio o kakvim profesionalcima je reč, pa su mu postali najbliži saradnici dok je rukovodio ovim resorom. To im je i bila glavna preporuka da posao nastave u MUP - pojašnjava naš sagovornik.


Prema njegovim rečima, novi ministar je od starta stavio do znanja da u policiji na rukovodećim mestima više neće biti mesta za korumpirane i kompromitovane kadrove. To je odmah i pokazao imenujući iskusne operativce za nosioce borbe protiv kriminala, što se mafijaškoj hobotnici iz MUP i njihovim saradnicima iz sveta krupnog biznisa nimalo nije dopalo.


- Odmah su pokrenuli akciju preko pojedinih medija da dovedu u pitanje kredibilitet Gašićevih saradnika, što se i golim okom može videti prateći neke portale. Cilj je da se ti ljudi, po oprobanoj matrici iz prethodnih godina, provuku kroz blato i diskredituju u javnosti. Na taj način računaju da će izvršiti pritisak na vrh MUP, pa i samog ministra. U toj prljavoj operaciji se ne žale pare: prema našim nezvaničnim informacijama, radi se o stotinama hiljada evra koje su izdvojene za plasiranje lažnih optužbi - otkriva izvor našeg lista.


Podsetimo, Srpski telegraf i portal Republika su u nekoliko navrata pisali o sprezi pojedinaca iz MUP s mafijom. Ta hobotnica koja je sistemom negativne selekcije postavljala prljave policajce na ključna mesta imala je čak i spiskove za likvidaciju svih koji bi im se našli na putu, uključujući i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.


- U sprezi sa stranim centrima moći i svojim pokroviteljima iz Srbije i Crne Gore, preko "kavačkog klana", planirali su državni udar, ali su im hapšenjem klana Belivuk-Miljković planovi pali u vodu. Neki od njih su se već našli na sudu zbog saradnje sa Zvicerovom ekipom, ali pipci hobotnice u policiji još nisu sasečeni. To je sada glavni zadatak Gašića i njegovih operativaca, pa su nervoza i panika tajkuna i prljavih rukovodilaca MUP razumljivi - zaključuje izvor Srpskog telegrafa.


Ko je sve bio na meti mafijaško-policijske hobotnice


- predsednik Vučić
- članovi njegove porodice
- tri biznismena
- dvojica funkcionera MUP
- četiri policijska operativca
- jedan žandarm


Operativci umesto birokrata


Bez obzira na silne pare, naši sagovornici iz MUP su uvereni da akcija blaćenja časnih profesionalaca nema šanse da uspe.


- Policajci su veoma zadovoljni kako novi ministar radi, vidi se pozitivna promena. Za početak, bio je izričit da mu nisu potrebne birokrate, već iskusni operativci koji znaju da se nose s kriminalom, odnosno koji manje pričaju, a više rade. Takođe, veoma je zainteresovan da se poboljšaju opremljenost i materijalni položaj pripadnika MUP, što je naišlo na odličan prijem kod običnih policajaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Sindikalac

09.01.2023 16:28

Svi u MUP-u dobro znaju gde sve smrdi. Ako se ne smeni Vesko i ne završi u zatvoru, onda je sve ovo smešno. Nema čistki dok polovina pripadnika MUP-a u Beogradu koja je povezana sa vlasnicima splavova, kockarnica, noćnih klubova, tajkuna, kontroverznih biznismena i kriminalaca ne preda značke i krene put Bačvanske. Javna je tajna da splavove gde se najviše diluje obezbeđuju ljudi iz policije. Sve se zna, samo je pitanje da li se želi sa tim prekinuti ili ne.

Sima

09.01.2023 17:36

@Sindikalac - Pogodak u centar, očistite glave i pošaljite na zaslužne kazne. A imovinu oduzeti.

Sarkovracar

09.01.2023 17:35

Istina svi policajci cuvari splavova u apsu diluju koriste znacku za prljave poslove i bogate se nezakonito APSA

Mićo

10.01.2023 18:23

@Sarkovracar - Izvini ali stvarno me interesuje jel ovo "apsa" kijaš ili nešto drugo?