ZAŠTO ČAČAK OPSEDA NAMRGOĐENI ZEKA?! Na svakom drugom zidu isti grafit, niko ne zna šta predstavlja, niti ko ga crta - ali postoji teorija (FOTO)

Autor:

Vesti

03.01.2023

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Namrgođeni zeka je postao fenomen Čačka, ali niko pouzdano ne zna ko stoji iza grafita.

ZAŠTO ČAČAK OPSEDA NAMRGOĐENI ZEKA?! Na svakom drugom zidu isti grafit, niko ne zna šta predstavlja, niti ko ga crta - ali postoji teorija (FOTO)

Foto: reddit.com/u/stranger_in_the_boat, Wikipedia

Grafit namrgođenog zeke u Čačku

Namgođeni zec, iscrtan crnim sprejem, "krasi" čačanske fasade. Na ovu pojavu ukazao je jedan građanin Čačka, pitajući se šta zapravo ovaj grafit simbolizuje.

Kako je objavio na mreži Reddit, grafit se nalazi "na svakom drugom zidu".

Kako se može zaključiti na osnovu komentara na objavu, namrgođeni zeka nije novi fenomen u ovom srpskom gradu.

- Dosta dugo je jedan bio na zidu NID mesare, sa uperenom šapom na ulaz i oblačićem u kom piše: "Ovde je dobro meso" - naveo je jedan od korisnika Reddit-a.

Ipak, niko nije dao pouzdano objašnjenje o simbolici.

Takođe, o autoru se samo nagađalo.

- Ovo je informacija iz druge ruke (ortak je Čačanin i tvrdi da zna ko ih crta). Navodno se crtač zove Martin i krenuo je svojevremeno da ih crta po sveskama i prešao na zidove. Ne mogu ti reći da li je stvarno tako, al eto nekog traga potencijalnof -  glasio je jedan od komentara.

- U principu bila je kao urbana legenda da je Mats (dečko koji ih je nacrtao) nacrtao po jednog zeca na svakom mestu gde je popušio buksnu, što je malo suludo, ali eto. Uglavnom to je njegov tag, zaštitni znak, kako god i ako mene pitaš ne bih zečeve menjao ni za šta, kul su detalj u Čačku - glasila je je još jedna verzija priče.

 

 

- Sad ću ti reći. Bio je jedan neki lik,nepoznat,ne znamo koliko godina niti kako izgleda i preko noći je išarao ove zečeve svugde po Čačku. Lik koji je ovo crtao nikad nije bio uhvaćen a opštinu je mrzelo da se sklone grafiti pa su ih pustili da ostanu - naveo je još jedan korisnik Reddita

Međutim, čini se da zeka nikome ne smeta, već izaziva i simpatije, te se mogu sresti sledeći komentari: "Najsrećniji stanovnik Čačka", "Najpošteniji stanovnik Čačka"...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading