Brnabić: Ne vidim povod za protestnu notu Hrvatske!

Autor: Tanjug

Vesti

29.01.2018

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić je izjavila da su odnosi Srbije sa Hrvatskom uvek komplikovani, ali da ne vidi povod za protestnu notu koju je Hrvatska uputila našoj zemlji zbog izložbe o Jasenovcu u UN.

RepublikaFoto: Tanjug
Brnabićeva: Hrvatska je trebalo da podrži izložb!

Brnabić smatra da je Hrvatska šta više trebalo da podrži takvu izložbu.

- Žao mi je zbog protestne note, ne vidim povod za protestnu notu, Hrvatska je trebalo da podrži tu izložbu da bi obeležili strašne stvari koje su se desile u Drugom svetskom ratum da se nikad više ne bi ponovile - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara i dodala da je strašno što se uopšte vodi debata o tom pitanju, i to na međunarodnom nivou.

Dodaje da Srbija ima pravo i obavezu da ukaže na žrtve koje su se desile u Jasenovcu, kao i da bi "Hrvatska to trebalo da radi sama ili da radi sa nama i sa Izraelom i romskom organizacijom".

Brnabić je rekla da su naši odnosi sa Hrvatskom su uvek kompleksni, mi bi voleli da oni nisu toliko komplelsni, jer je nama u interesu regionalna stabilnost.

Kaže i da će Srbija nastaviti da se trudi da sa Hrvatskom ima najbolje moguće odnose.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading