VUČIĆ UOČI SUSRETA SA ERDOGANOM: U fokusu unapređenje ekonomskih i političkih odnosa

Autor: Tanjug

Vesti

28.01.2018

18:26 >> 18:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u fokusu razgovora koje će imati sa turskim predsednikom Redžepom Taipom Erdoganom biti dalje unapređenje ekonomskih i političkih odnosa i dolazak novih turskih investitora u našu zemlju.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ovako je bilo u Beogradu: Redžep Tajip Erdogan i Aleksandar Vučić

- Za nas je važno i da razgovaramo o turskoj političi na Balkanu, o unapređenju naših prijateljskih odnosa i o tome da vidimo šta je to što oni očekuju u odnosima između Srbije i BIH - rekao je Vučić, koji boravi u poseti Turskoj, za TV Pink.

On je naveo i da je važno da se razgovara o tome šta su naši i njihovi interesi i da li mogu da se naprave određeni pomaci po pitanju infrastrukturnih projekata sa BIH, kao i da li mogu da se naprave bilo kakvi pomaci po pitanju konačnog definisanja granica Srbije i BIH.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će razgovarati sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

O hrvatskoj noti Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da bi voleo da vidi tekst protesne note koju je Hrvatska uputila Srbiji zbog izložbe "Jasenovac, pravo na nezaborav" u Ujedinjenim nacijama u Njujorku i da se pita “da li je to moguće”, budući da su istorijske činjenice u vezi sa tim logorom sasvim jasne.


- To je kao kada bi neko ko bi pisao protesnu notu Jevrejima što su obeležavali dan Holokausta, a da ta nota stiže iz Nemačke - rekao je Vučić.

On je dodao da razume što sa Hrvatskom ne možemo da se saglasimo oko onoga što se zbivalo pre 27 godina, ali da ne može da razume što ne možemo da se saglasimo oko onoga što se zbivalo pre 72,73 godine.

- Posebo, jer mi se čini da su tu istorijske činjenice sasvim jasne - naglasio je Vučić.

On je istakao da nema načina da se Srbi nateraju da zaborave da postoji stradanje svoga naroda, strašni genocid i jezive zločine počinjene na prostoru Bosanske krajine, Hercegovine ali i Like, Banije i Korduna, koji je kontrolisala nekadašnja NDH.

- To je stvarno nemoguće, jer bi zločin bio zaboraviti, ali i ne podsećati u budućnosti na strašne zločine koji su se dogodili - baš da se nikada ne bi ponovili i da se nikad ne ponove nijednom drugu narodu - istakao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (53)

Loading
vanja

28.01.2018 18:48

Vucic je izjavio da ce u Tursku sa Erdoganom razgovarati o daljem unapređenju ekonomskih i političkih odnosa i dolazak novih turskih investitora u našu zemlju.

Jaca

28.01.2018 18:49

Nadam se da ce poseta Turskoj doneti niz pozitivnih stvari za Srbiju.

sabina

28.01.2018 18:51

Vucic je rekao da je važno da se razgovara o tome šta su naši i njihovi interesi i da li mogu da se naprave određeni pomaci po pitanju infrastrukturnih projekata sa BIH, kao i da li mogu da se naprave bilo kakvi pomaci po pitanju konačnog definisanja granica Srbije i BIH.

Leo

28.01.2018 18:51

Dobrom politikom se vodi predsednik Srbije i ocekujem jos investitora iz Turske.