"LOPOVI GOVORE O KORUPCIJI": Orlić oduvao "reciklirane vukove žutog preduzeća"

Autor: Tanjug

Vesti

27.01.2018

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Orlić rekao je da Demokratska stranka zloupotrebljava mlade ljude, kiteći ih parolom "antikorupcijski tim", kako bi, za Dragana Šutanovca i Balšu Božovića, iznosili optužbe.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Vladimir Orlić

On je tom izjavom reagovao na osnivanje "antikorupcijskog tima" DS, i naveo da u danu kada se na svetosavskim svečanostima cela Srbija okreće mladima, njihovom obrazovanju, znanju i budućnosti, "tragično žuto preduzeće DS pokazalo šta jedino ume da ponudi mladima - a to je: da lopovi govore o korupciji".

RBV, Heterlend...

Orlić je, u saopštenju SNS, naveo da su Šutanovac i Božović znali razliku između javnih nabavki i javno-privatnog partnerstva, čim su odlučili da današnje optužbe ne iznesu lično, već su ih, dodaje, poput "kukavičjeg jajeta" poturili svojim omladincima. 


- I tako namernu grešku i svesnu neistinu prebacili na njihova neiskusna pleća - smatra funkcioner SNS.

- Koliko su zaista zainteresovani za temu korupcije, stari vukovi zutog preduzeća, skupa reciklirani više puta, a danas u kombinaciji Šutanovac - Živković - Tadić - Božović, trebalo je da svojim omladincima govore o Razvojnoj banci Vojvodine, Fondu za razvoj, Fondu za kapitalne investicije, robnim rezervama, Heterlendu i drugim školskim primerima korupcije - kazao je Orlić. 

Kako dodaje, trebalo je "svoje omladince" svojim ličnim učešćem i neposrednim saznanjima o svim ovim slučajevima, da nauče mnogo o korupciji. 

Replika Terazija, najskuplji mostovi...

- Ništa manje, i da su im pričali o nepreglednom spisku mahinacija u Beogradu, poput rekonstrukcije Bulevara, podzemnih kontejnera, najskupljih mostova na svetu, nabavki softvera i sredstava za javni prevoz, plaćanja kojekakvih plaz-gradova i odrpanih kulisa od ''terazijskih replika'' čija je jedina svrha bila da budu skupo plaćene - istakao je Orlić.

Kako dodaje, bilo bi dobro da Šutanovac, na sopstvenom primeru omladincima DS objasni šta je korupcija i kako se prepoznaje. 


- Konačno, neka objasne svojim omladincima zašto im stranku čitava javnost zove - ''žuto preduzeće''. Biće to odličan zaključak ove lekcije o korupciji u Beogradu i Srbiji - zaključio je Orlić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Draganab

27.01.2018 17:40

Posteni i lopovi pricaju o korupciji. Sram da uh bude

Gogi

27.01.2018 19:09

Obmanjuju mlade ljude, ali iako su mladi razumeju oni sta im je cilj.

Darko

27.01.2018 20:19

Odlična analiza Vladimira Orlića.

Nikolica91

28.01.2018 02:30

Vladimir Orlic sjajan!