JUTRO U MINUSU, U BEOGRADU ĆE TEMPERATURA JEDVA PREĆI NULU! Detaljna vremenska prognoza za narednih sedam dana!

Autor:

Vesti

13.12.2022

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod dao je najnoviju prognozu za naredinih sedam dana.

JUTRO U MINUSU, U BEOGRADU ĆE TEMPERATURA JEDVA PREĆI NULU! Detaljna vremenska prognoza za narednih sedam dana!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

U Srbiji hladno uz slab i umeren jutarnji mraz i lokalno maglu. U toku dana u većem delu pretežno sunčano, a na jugu Srbije umereno oblačno. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od -8 do 0, a najviša od 0 do 6 stepeni. U toku noći naoblačenje u svim krajevima.

RHMZ je idao upozorenje da temperature mogu pasti i ispod -5 stepeni.

Vreme u Beogradu

U glavnom gradu biće pretežno sunčano. Temperatura će dostići maksimalnih 2 stepena iznad nule. U toku noći naoblačenje.

Vreme narednih dana

Sreda 14.12.2022: Ujutru hladno uz slab i umeren mraz. U toku dana na severu pretežno oblačno i uglavnom suvo, a padavine se očekuju u krajevima južno od Save i Dunava (od 10 do 20 mm za 24h). U većini nižih predela usled porasta temperature se očekuje da sneg pređe u kišu dok će u istočnoj Srbiji padati ledena kiša i sneg uz intenziviranje padavina kasnije posle podne, uveče i u toku noći kada se očekuje stvaranje snežnog pokrivača od 5 do 15 cm. Vetar slab i umeren, u košavskom području i jak, južni i jugoistočni, na jugu Banata sa olujnim udarima. Najniža temperatura od -5 do -2, a najviša dnevna od 2 do 6 stepeni. Uporozenja: Lokalna pojava ledene kiše, verotanoća 80%. Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%. Sneg, formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 90%. Tmin < -5 stepeni, verovatnoća 90%.

Četvrtak 15.12.2022: Malo do umereno oblačno, toplije i suvo. Vetar slab i umeren, na jugu Banata povremeno i jak, jugoistočni. Najniža temperatura od 1 do 5, a najviša dnevna od 8 do 14 stepeni.

Petak 16.12.2022: Pretežno oblačno, osetno toplije, mestimično sa kišom. Više padavina se očekuje na severu zemlje dok će na jugoistoku padavine biti slabijeg intenziteta. Vetar slab i umeren, u košavskom području i jak, na jugu Banata sa olujnim udarima, južni i jugoistočni, posle podne u slabljenju. Najniža temperatura od 4 do 8, a najviša dnevna od 12 do 18, u Timočkoj Krajini oko 6 stepeni. U toku noći ka suboti usled pada temperature očekuje se prelazak kiše u sneg i to prvo na severozapadu Srbije. Uporozenja: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%.

Prognoza od 17.12.2022. do 21.12.2022.

U subotu oblačno, hladno i vetrovito mestimično sa susnežnicom i snegom. Zatim suvo, u nedelju hladno sa jutarnjim mrazem, od ponedeljka toplije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading